Κυριακή 22 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2017
Προετοιμαζόμαστε για το πρώτο «κλείσιμο», τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη

Την επόμενη Δευτέρα, 30 Οκτώβρη, πραγματοποιείται το πρώτο «κλείσιμο» για την Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, για το Δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη.

Ηδη, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ μπαίνουν «στα γεμάτα» σε αυτήν την μεγάλη μάχη. Από την περασμένη βδομάδα, που δημοσιεύθηκε η Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση, έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός σε κάθε ΚΟΒ, με την κατάρτιση των «πλάνων», ώστε η «επίσημη πρώτη» της Εξόρμησης, να καταγράψει μια πολύ καλή αρχή στην προσπάθειά μας.

Οπως κάθε μάχη, έτσι κι αυτή της Οικονομικής Εξόρμησης, κρίνεται στον καλό εξοπλισμό με επιχειρήματα και στη μαχητικότητα, στην επιμονή και στον τακτικό - δημιουργικό έλεγχο. Οπως επίσης και στο πόσοι οπαδοί, «χρεωμένοι» με κουπόνι, θα συμβάλουν στο πλάι των ΚΟΒ. Κυρίως, κρίνεται στο πλατύ άνοιγμα, στην προσωπική και ουσιαστική επαφή με τους ανθρώπους του μόχθου, τους εργατοϋπαλλήλους, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους. Η πείρα από όλες τις αντίστοιχες μάχες, δείχνει ότι όσο πιο πλατιά και θαρρετά βγαίνουν στο λαό οι Κομματικές Οργανώσεις, τόσο καλύτερα αποτελέσματα καταγράφονται.

Η σημασία της άμιλλας

Σημαντική συμβολή θα έχει και φέτος η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις. Τόσο η πανελλαδική άμιλλα, όσο και εκείνη που κανονίζεται ανάμεσα σε ΤΟ και ΚΟΒ, αποτελεί σημαντικό κίνητρο και δημιουργεί κλίμα μεγαλύτερης μαχητικότητας, σε όλο το Κόμμα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση αντικειμενικά συμβάλλει ο πλούσιος προγραμματισμός δράσης που είναι σε εξέλιξη από όλες τις Οργανώσεις, σε όλη την Ελλάδα. Οι πρωτοβουλίες, τόσο στο πλαίσιο των 100χρονων της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, όσο και της πολιτικής εξόρμησης, με το νέο φυλλάδιο του Κόμματος, μας φέρνουν σε επαφή με πλήθος κόσμου.

Ακόμα περισσότερος, όμως, είναι ο εργατόκοσμος που παρακολουθεί το Κόμμα, έστω και από «απόσταση», που εκτιμάει τη μαχητικότητα και την ανιδιοτέλεια των κομμουνιστών στους τόπους δουλειάς, που βλέπει θετικά τις παρεμβάσεις του, τη συνέπειά του. Σε αυτούς τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, πρέπει να πάμε θαρρετά με το κουπόνι, να τους ζητήσουμε να στηρίξουν το Κόμμα ολόπλευρα, επομένως και οικονομικά, για να ισχυροποιηθεί, να ενταθεί η δράση του.

Ακόμα περισσότερο σε αυτήν τη μάχη πρέπει να απευθυνθούμε σε όσους δηλώνουν απογοητευμένοι από τις πολιτικές εξελίξεις, σε όσους παρασύρθηκαν από τις αυταπάτες που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και πλέον έχουν πείρα, μπορούν να αξιολογήσουν τη στάση του ΚΚΕ.

Η φετινή Οικονομική Εξόρμηση πραγματοποιείται παραμονές του 2018, της χρονιάς που το Κόμμα συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και δράσης. Η αντοχή του ΚΚΕ, η προσφορά του στο λαό και στον τόπο πρέπει να αποτελέσουν ένα ακόμα κριτήριο για την εργατική τάξη. Αυτή η αντοχή, αν δει κανείς το δρόμο που πήραν άλλα ΚΚ σε όλο τον κόσμο, ειδικά μετά την αντεπανάσταση, κατακτήθηκε, γιατί το ΚΚΕ στηρίχτηκε στην εργατική τάξη, στο γεγονός ότι ποτέ δεν παραιτήθηκε από την επιδίωξη βασικός αιμοδότης του Κόμματος να είναι ο ίδιος ο λαός, ακόμα και στα πιο δύσκολα χρόνια.

Με το κουπόνι στο χέρι, για ισχυρό ΚΚΕ!

Γιατί να ενισχύσει ο εργάτης το ΚΚΕ; Γιατί έτσι ενισχύεται η δράση του μέσα στους χώρους δουλειάς, ενισχύεται η γραμμή της διεκδίκησης των εργαζομένων. Η λαϊκή πάλη ενισχύεται πολλαπλάσια με ένα ΚΚΕ ισχυρό, δυναμώνει η αναμέτρηση με τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, σε μια περίοδο που αυτοί γίνονται πιο αντιδραστικοί, όπως με την προσπάθεια περιστολής του απεργιακού δικαιώματος, την ένταση της καταστολής και του αντικομμουνισμού, τη βαθιά εμπλοκή στα στρατιωτικοπολιτικά παιχνίδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Κυρίως ενισχύεται η ικανότητα του Κόμματος να διαδίδει στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα την ανατρεπτική πολιτική του πρόταση. Να προωθεί το Πρόγραμμά του, που είναι ο μόνος εναλλακτικός και ρεαλιστικός δρόμος για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Αυτή η πρόταση διεξόδου δεν έχει άλλον τρόπο να φτάσει στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, πέρα από τη φωνή του Κόμματος, από τον «Ριζοσπάστη», τις παρεμβάσεις του, τις εκδηλώσεις, τα υλικά του.

Επομένως, η οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ από το λαϊκό υστέρημα «πιάνει τόπο», γιατί ενισχύει τη γραμμή που θέλει τους εργάτες πρωταγωνιστές, να κάνουν κουμάντο στον πλούτο που παράγουν, να ικανοποιούν πλέρια τις ανάγκες τους. Η οικονομική ενίσχυση αποτελεί συμβολή στην υλοποίηση του δύσκολου καθήκοντος της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της οικοδόμησης της Κοινωνικής Συμμαχίας, των προϋποθέσεων δηλαδή για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση.

Με το κουπόνι στο χέρι, λοιπόν! Για να είναι οι επόμενοι δύο μήνες, μια περίοδος που θα αφήσει νέες δυνάμεις στο πλάι του Κόμματος. Ο «Ριζοσπάστης» θα μεταφέρει την πείρα των ΚΟ από την προσπάθειά τους, ενώ τακτικά θα δημοσιεύει τα στοιχεία της άμιλλας ανάμεσα στις Οργανώσεις.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org