Κυριακή 22 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Δελτίο θυέλλης» για το λαό οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ

Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο πρωθυπουργός στις επαφές με την κυβέρνηση Τραμπ και εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων σηματοδοτούν εμπλοκή σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για τα λαϊκά στρώματα

  • Κεφάλαιο, κυβέρνηση, αστικά κόμματα και επιτελεία έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, που «αναβάθμισε» την Ελλάδα ως ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων και ως σημείο αναφοράς της πολιτικής των ΗΠΑ, στον επικίνδυνο ανταγωνισμό με άλλες δυνάμεις.
  • Τα εύσημα και οι ευχαριστίες των Αμερικανών για την παραχώρηση της βάσης της Σούδας, την εκπλήρωση των υποχρεώσεων στο ΝΑΤΟ και το εξοπλιστικό πακέτο των 2,4 δισ. ευρώ τίποτα καλό δεν προμηνύουν για τους εργαζόμενους και το λαό. Ούτε βέβαια τα κεφάλαια που υπόσχονται αμερικανικά μονοπώλια, βλέποντας «επενδυτικές ευκαιρίες» στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και στην εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα ενεργειακά σχέδια στην περιοχή.
  • Ο λαός χρειάζεται να αντιδράσει στις νέες συμφωνίες της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, να καταδικάσει τον εξωραϊσμό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Με τον αγώνα και την αλληλεγγύη τους, οι λαοί μπορούν να ανοίξουν έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο, σε ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

ΣΕΛ.  6   -   9

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org