Τρίτη 17 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Επικράτηση κυβερνητικών δυνάμεων

ΣΚΟΠΙΑ.--

«Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει το τέλος του εθνικισμού» στη χώρα, δήλωσε χτες ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Κυριακής, στις οποίες οι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος της Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης (SDSM) κατέκτησαν από τον πρώτο γύρο 37 δήμους, έναντι μόλις τριών στους οποίους επικράτησε το αντιπολιτευόμενο δεξιό κόμμα VMRO - DPMNE του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.

Οσον αφορά το δήμο των Σκοπίων, ο υποψήφιος της SDSM, Πέτρε Σιλέγκοφ, κέρδισε από τον πρώτο γύρο με 50,3% τον υποψήφιο από το VMRO - DPMNE, Κότσε Τραγιάνοφσκι. Από την πλευρά του, ο Γκρούεφσκι ανέφερε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν «σε μη δημοκρατική ατμόσφαιρα», καταγγέλλοντας σωρεία παρατυπιών και άσκηση πιέσεων σε ψηφοφόρους από την SDSM.

Οσον αφορά τους δήμους όπου πλειοψηφεί ο αλβανικός πληθυσμός, το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι προηγούνταν με διαφορά στο Τέτοβο και με μικρότερη στο Γκόστιβαρ. Οι εκλογές πάντως θα επαναληφθούν στις 29 Οκτώβρη, οπότε θα γίνει ο δεύτερος γύρος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ