Τρίτη 17 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Νέα παζάρια της Μέι στις Βρυξέλλες

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Εντονες πιέσεις με στόχο την παράταση της λεγόμενης περιόδου διαπραγμάτευσης αλλά και την έναρξη διμερών συνομιλιών για τον καθορισμό των μελλοντικών εμπορικών σχέσεων ανάμεσα σε Λονδίνο και Βρυξέλλες κατέβαλε χτες βράδυ στις Βρυξέλλες η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, αποφασίζοντας να πραγματοποιήσει ταξίδι - αστραπή στην έδρα της ΕΕ. Η Μέι έκλεισε έτσι ραντεβού για δείπνο εργασίας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, και τον επικεφαλής των ευρωενωσιακών διαπραγματευτών της Κομισιόν, Μισέλ Μπαρνιέ.

Μέσα στο τελευταίο διήμερο η Μέι είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με Βερολίνο, Παρίσι και Δουβλίνο επιδιώκοντας να πείσει τους ομολόγους της για τα πλεονεκτήματα μίας παράλληλης διαπραγμάτευσης για τις διμερείς εμπορικές σχέσεις χωρίς, αρχικά τουλάχιστον, να διαφαίνονται «ενθαρρυντικά» αποτελέσματα για τα συμφέροντα των βρετανικών μονοπωλίων.

Οι προσπάθειες της Μέι καταβάλλονται ελάχιστες μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ