Τρίτη 17 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
TOYΡKIA
Επιμένει για συνεργασία με την ΕΕ

ΑΓΚΥΡΑ.--

«Η Τουρκία θα ενισχύσει την ΕΕ και θα κερδίσει δύναμη όταν θα γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ», τόνισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγκ, μιλώντας στο Στρασβούργο, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του παραμένει αποφασισμένη να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Προσπαθούμε για αυτήν την ένταξη από το 1960... Παρά όλα τα εμπόδια, η Τουρκία δεν εγκατέλειψε ποτέ την ενταξιακή πορεία προς την ΕΕ... Εμείς, ως Τουρκία, δε σκοπεύουμε να υποχωρήσουμε», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις Μποζντάγκ έγιναν ενόψει της προσεχούς Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που αναμένεται να ασχοληθεί και με τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ, ενώ στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής «διασταυρώνονται» όλο και περισσότερο τα «ξίφη» ισχυρών μονοπωλιακών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Παρά το κατηγορηματικό ύφος που προσπάθησε να επιδείξει ο Μποζντάγκ, η αλήθεια είναι ότι το μέλλον των σχέσεων Αγκυρας - Βρυξελλών θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη σε μια σειρά παζάρια (όπως η «αντιμετώπιση» του Μεταναστευτικού, στην οποία η Τουρκία εκτιμάται ότι «συμβάλλει» σημαντικά, παράλληλα με την πορεία της διμερούς επενδυτικής συνεργασίας σε πολλούς τομείς), αλλά και από την εξέλιξη των γεωπολιτικών «ισορροπιών» σε πεδία όπως η Συρία, το Ιράκ κ.τ.λ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ