Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ στην Παγκρήτια Σύσκεψη των Σωματείων εν Ενεργεία και Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων

Παρέμβαση πραγματοποίησε χτες ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, στην Παγκρήτια Σύσκεψη που συνδιοργάνωσαν στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου τα Σωματεία εν Ενεργεία και Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων Περιφέρειας Κρήτης. Στην παρέμβασή του είπε μεταξύ άλλων:

«Το ΚΚΕ απευθύνεται σε εσάς που μαζί με όλο το λαό υφίστασθε τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου. Ιδιαίτερα σε εσάς υποσχέθηκαν ότι θα εξαιρεθείτε από τα μέτρα, λόγω των ειδικών μισθολογίων.

Ο πέλεκυς όμως των περικοπών έπεσε βαρύς στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματά σας.

Σας έταξαν εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, επαναφορά των μισθών και των συντάξεών σας στα προ περικοπών επίπεδα και τελικά όχι μόνο αποδείχτηκαν ψέματα, αλλά με τα νέα μέτρα τα τελευταία χρόνια, γενικεύεται η επιδρομή ενάντια στα δικαιώματά σας. (...)

Η ανάπτυξη για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, στηρίζεται πάνω σε εκατοντάδες αντιλαϊκούς μνημονιακούς νόμους, σε τσακισμένα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα κ.τ.λ. (...)

Η κυβέρνηση εμπλέκει ακόμη περισσότερο την πατρίδα μας στους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων, με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, με την παραπέρα αναβάθμιση και εμπλοκή της βάσης της Σούδας, παρά το πάγιο αίτημα του λαού της Κρήτης για το κλείσιμό της. (...)

Τα στρατευμένα παιδιά του λαού, οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), ο λαός μας δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ, ΕΕ, που μας εμπλέκουν συνεχώς σε πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς της περιοχής με ευθύνη της κυβέρνησης.

Η επικείμενη συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ φανερώνει την πρεμούρα της κυβέρνησης για γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, μέσα από την ανάληψη ακόμα πιο ενεργού ρόλου στην υλοποίηση επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Με τη συμμετοχή της χώρας μας σε όλα αυτά, με τη συμμαχία της με τις ΗΠΑ και άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες που επιτάσσει η λεγόμενη "πολυδιάστατη" εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν προστατεύονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, αλλά αντίθετα αδυνατίζει η αμυντική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για όλα αυτά έχουν ευθύνη και τα υπόλοιπα κόμματα που κινούνται στο δρόμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Μαζί με το λαό αποφασιστικά απομονώστε τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, που ενώ δημαγωγεί για τα προβλήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υποστηρίζει τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, σε πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς, επιδιώκει να σας στρέψει ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό με ένταση της καταστολής.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι πρέπει να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή λαίλαπα των μέτρων της κυβέρνησης και της ΕΕ. Τώρα είναι η ώρα να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, το μέλλον των παιδιών μας. Εχετε κάθε συμφέρον να συμπορευτείτε με τον αγώνα του λαού μας για διέξοδο από την κρίση σε όφελός του. Κανένας να μην εμποδίσει όσους αντιστέκονται στη σφαγή των συντάξεων, τις εργασιακές ανατροπές, τη φοροληστεία.

(...) Το ΚΚΕ έχει προτείνει κατ' επανάληψη και έχει υποστηρίξει με όλους τους τρόπους τα δικαιώματα και τα αιτήματα που σχετίζονται με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των ΣΑ, τόσο στη Βουλή όσο και γενικότερα. Γνωρίζετε ότι στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού. (...)

Καθημερινά έρχεστε αντιμέτωποι με κοινωνικά προβλήματα, με τη σαπίλα του καπιταλισμού. Είναι ανάγκη να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Εχετε κοινά προβλήματα και βάσανα με τον υπόλοιπο λαό και η λύση τους είναι στενά δεμένη με τη λύση των λαϊκών προβλημάτων. (...)

Το δίκιο του λαού να γίνει δύναμη για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για διαγραφή του χρέους με το λαό κυρίαρχο. Με τη δική του διακυβέρνηση - εξουσία, να κάνει τον πλούτο που υπάρχει και παράγεται λαϊκή περιουσία. Αυτή είναι η πραγματική διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού μας και το ΚΚΕ θα εντείνει τον αγώνα του σε αυτήν την κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org