Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο σύντροφος Θανάσης Αγγελέτος

«Εφυγε» από τη ζωή ο Θανάσης Αγγελέτος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Φωκίδας του ΚΚΕ, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη, στις 11 π.μ., στον Αγιο Νικόλαο Αμφισσας.

Γεννήθηκε στην Αμφισσα στις 13/2/1958. Ο πατέρας του, οικοδόμος στο επάγγελμα, σκοτώθηκε στην οικοδομή όταν ο ίδιος ήταν 15 ετών. Εντάχθηκε στην ΚΝΕ στα 17 του χρόνια, στις αρχές του 1975, ενώ έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1978. Εργάστηκε ως οικοδόμος (ελαιοχρωματιστής) και υπήρξε για χρόνια μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Μέχρι το θάνατό του ήταν μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Φωκίδας και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της περιοχής. Απέκτησε δύο παιδιά.

Τη θλίψη τους για την απώλεια του Θανάση Αγγελέτου εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. «Ο σύντροφος Θανάσης, από τη θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Φωκίδας και ως μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, συνέβαλε για χρόνια με συνέπεια στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων», αναφέρει το ΠΑΜΕ. «Αντιμετώπισε παλικαρίσια όλες τις δυσκολίες της ζωής και συνέβαλλε στην οργάνωση της πάλης των οικοδόμων και όλων των εργαζομένων με όλες του τις δυνάμεις», συμπληρώνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων. Εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το θάνατο του σ. Θανάση Αγγελέτου:

«Το ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον σ. Θανάση Αγγελέτο, που "έφυγε" σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών.

Ο σ. Θανάσης Αγγελέτος γεννήθηκε το 1958 στην Αμφισσα Φωκίδας. Εργάστηκε ως οικοδόμος - ελαιοχρωματιστής και υπήρξε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Εγινε μέλος της ΚΝΕ το 1975, σε ηλικία 17 χρόνων, και μέλος του ΚΚΕ το 1978. Υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ έως το 1986, οπότε πέρασε στο Κόμμα. Από το 1984 ήταν μέλος της ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ και από το 1990 μέλος του Γραφείου της ΝΕ. Υπήρξε μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας.

Εδωσε τη μάχη το 1989 - 1990 για την υπεράσπιση του Κόμματος. Μέχρι σήμερα ήταν μέλος της ΤΕ Φωκίδας του Κόμματος και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας και του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 12 Οκτώβρη, στις 11.00, στον Αγιο Νικόλαο Αμφισσας.

Στη συντρόφισσα του Αφροδίτη Ανδρίτσου και στα παιδιά του Μπάμπη και Αντώνη εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org