Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χτες με Ορμπαν, αύριο με Τζεντιλόνι

Με τον Ούγγρο ομόλογό του Β. Ορμπαν συναντήθηκε χτες ο Αλ. Τσίπρας στη Βουδαπέστη, όπου συμμετείχε στις εργασίες της 67ης Συνόδου του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, συζήτησαν για ευρωπαϊκά θέματα και ειδικότερα για το διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης, τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και «τη σημασία της ευρωπαϊκής τους προοπτικής» (Σύγκλιση Συνόδου ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων), τις σχέσεις της ΕΕ με τρίτες χώρες, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα. Παράλληλα συμφωνήθηκε η καθιέρωση διαλόγου των βαλκανικών χωρών της ΕΕ με τις λεγόμενες χώρες του Βίσεγκραντ.

Στο μεταξύ, αύριο Πέμπτη, ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Π. Τζεντιλόνι, που επισκέπτεται την Ελλάδα για τη διεξαγωγή του πρώτου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Ιταλίας στην Κέρκυρα. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι αγωγοί φυσικού αερίου, αλλά και οι έρευνες υδρογονανθράκων, παρουσία εκπροσώπων μεγάλων ιταλικών ενεργειακών εταιρειών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ