Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιοδεία του ΚΚΕ στη Σαλαμίνα

Περιοδεία στην περιοχή Σελήνια της Σαλαμίνας, που επλήγη από τη ρύπανση του ναυαγίου του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», πραγματοποίησε χτες Τρίτη ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ.

Ο Β. Μαρούπας συζήτησε με κατοίκους και μαγαζάτορες της περιοχής, οι οποίοι οργισμένοι και αγανακτισμένοι για την ολιγωρία που έδειξαν η κυβέρνηση, το υπουργείο Ναυτιλίας, η πλοιοκτήτρια εταιρεία, η Περιφέρεια Αττικής και ο δήμος Σαλαμίνας, προβληματίζονται έντονα για την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε στη θάλασσα και την ακτή.

Ο Β. Μαρούπας κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση της ρύπανσης. Να αναλάβει το κόστος η πλοιοκτήτρια εταιρεία, έτσι ώστε να μη μετακυλιστεί στο λαό.

Να διεκδικήσουν, μαζί με το ΚΚΕ, την επαρκή στελέχωση των σχετικών κρατικών υπηρεσιών και τον ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης, από ελεγκτικούς μηχανισμούς, για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας, σε κάθε πλοίο και λιμάνι, για τη διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων, της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος, από ενδεχόμενα ατυχήματα μεγάλης έκτασης.

Να παλέψουν για ανάπτυξη με κριτήριο τις ανάγκες τους, η οποία απαιτεί έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο, αυτόν της εργατικής εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ