Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΝΕΟΣ» ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ «ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»
Παρεμβάσεις των υποψηφίων με το βλέμμα στραμμένο στην ανάκαμψη του κεφαλαίου

Το σχέδιό τους για το ρόλο που καλείται να παίξει ο υπό αναμόρφωση χώρος της - πέραν του ΣΥΡΙΖΑ - σοσιαλδημοκρατίας καταθέτουν, στο πλαίσιο της προεκλογικής τους δραστηριότητας, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του «νέου» φορέα. Με τις παρεμβάσεις τους ξεκαθαρίζουν ότι σκοπός τους είναι να βάλουν «πλάτη» στη διαμόρφωση σταθερών αστικών κυβερνήσεων, με το βλέμμα στραμμένο στην απρόσκοπτη καπιταλιστική ανάπτυξη.

Η Φώφη Γεννηματά, προετοιμαζόμενη και για τη ΔΕΘ, συναντήθηκε χτες με εκπροσώπους των λεγόμενων «κοινωνικών εταίρων» (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ). Τους παρουσίασε το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ «Ελλάδα», για την αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, με προώθηση αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, εκσυγχρονισμούς στο αστικό κράτος και διασφάλιση ρευστότητας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο Στ. Θεοδωράκης, περιοδεύοντας στη Στερεά Ελλάδα, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη, λέγοντας ότι είναι σημαντικό ένα «τρίτο πόδι» στην «πολιτική αστάθεια» του σήμερα, επιβεβαιώνοντας το σταθεροποιητικό ρόλο που θέλουν να παίξουν στο αστικό πολιτικό σκηνικό, με εξασφάλιση εναλλακτικών για τη διαχείριση της εξουσίας του κεφαλαίου.

Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε χτες και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ζητώντας ταυτόχρονα η όλη διαδικασία να χαρακτηριστεί από «συμμετοχή» εκλογέων προκειμένου να οικοδομήσουν την «προοδευτική κυβερνητική πρόταση», να «ηττηθεί στρατηγικά ο εθνικολαϊκισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» και να αντιμετωπίσουν τη ΝΔ ως τον «άλλο πόλο κυβερνητικής πρότασης».

Οι Κινήσεις των Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία (συνιστώσα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης) ανακοίνωσαν χτες ότι «θα τοποθετηθούν συνολικά στο ζήτημα των υποψηφιοτήτων» την επόμενη βδομάδα και ότι δεν θα συμμετάσχουν, τελικά, εκ μέρους τους ως υποψήφιοι οι Γ. Τούντας ή Π. Ιωακειμίδης.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org