Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα και αύριο η επίσκεψη Μακρόν, συνοδεία πλήθους επιχειρηματιών

Σε επωφελείς για το εγχώριο κεφάλαιο συμφωνίες προσδοκά η ελληνική κυβέρνηση

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμ. Μακρόν, μια επίσκεψη στην οποία η κυβέρνηση έχει επενδύσει, προπαγανδίζοντάς την σαν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία, παρότι εμφανώς εντάσσεται στα ευρύτερα ενεργειακά και γεωστρατηγικά σχέδια του γαλλικού κεφαλαίου και της κυβέρνησής του. Το Μέγαρο Μαξίμου προσδοκά σε επιχειρηματικές συμφωνίες που θα στηρίξουν το «success story» που φιλοτεχνεί η κυβέρνηση, ενισχύοντας το αφήγημα της «δίκαιης ανάπτυξης», που θα αναπαράξει ο πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

Ενδεικτικά του πώς επιθυμεί η κυβέρνηση να αξιοποιήσει την επίσκεψη Μακρόν είναι και τα όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου χτες με τον Βούλγαρο ομόλογό του, περί «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής». Οπως είπε, η «έξοδος της Ελλάδας από την κρίση» μπορεί να προσδώσει «προστιθέμενη αξία σε όλη την ΕΕ και στην προοπτική οικονομικής ανάκαμψης και οικονομικής επιτυχίας σε όλη την Ευρωζώνη και σε όλη την ΕΕ». Πρόσθεσε ότι τόσο η συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας όσο και με τον Γάλλο Πρόεδρο έχουν κοινό παρονομαστή την «αποφασιστικότητα» να προχωρήσουν «έργα υποδομών, ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις, να προχωρήσουμε με πιο γοργά βήματα στην ανάπτυξη...».

Σε κάθε περίπτωση, οι βλέψεις για επιχειρηματικές συμφωνίες αποτυπώνονται και στο μακρύ κατάλογο επιχειρηματιών από τα δύο κράτη που θα πάρουν μέρος στις συζητήσεις που έχουν οργανωθεί, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ολόκληρο το φάσμα της παραγωγικής δραστηριότητας, με έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και συνολικά στην Ενέργεια, αλλά και στον ΟΛΘ και την ύδρευση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στο Φάρμακο - Καλλυντικό, στη διατροφή, στις κατασκευές, στον Τουρισμό κ.α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλες συμφωνίες με Ιταλία αλλά και Γαλλία(2019-03-27 00:00:00.0)
«Δημόσια διαβούλευση» με στόχο τη θωράκιση του κεφαλαίου(2019-01-15 00:00:00.0)
Σύσφιξη διμερούς οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας(2018-03-13 00:00:00.0)
Σε «θέση μάχης» ισχυρά μονοπωλιακά συμφέροντα(2018-02-27 00:00:00.0)
Μπίζνες και εξοπλισμοί στο επίκεντρο της επίσκεψης(2017-09-09 00:00:00.0)
Προσδοκίες επιχειρηματικών συμφωνιών από την επίσκεψη Μακρόν(2017-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ