Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γιορτές στον Παιδότοπο και το Μικρόκοσμο

Από τις περσινές εκδηλώσεις
Από τις περσινές εκδηλώσεις
Το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει ξεκινήσει το ταξίδι του. Ηδη πολλές πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας το έχουν υποδεχτεί, με την κορύφωση να έρχεται στη Θεσσαλονίκη στις 14, 15 και 16 του Σεπτέμβρη στο στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Το σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο. Το μέλλον δε θα ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς» εμπνέει και δίνει την προοπτική ότι η ιστορία και η κοινωνία μπορούν να προχωρήσουν προς τα μπρος, ότι ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον του κόσμου.

Το Φεστιβάλ όμως της Θεσσαλονίκης δεν το περιμένουν μόνο οι μεγάλοι, αλλά και οι μικροί μας φίλοι. Ξεχωριστή θέση θα έχουν για ακόμη μια φορά οι δύο χώροι που θα απευθύνονται στις μικρές ηλικίες, ο Παιδότοπος και ο Μικρόκοσμος, ένας χώρος που εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι. Και φέτος, λοιπόν, θα υπάρξουν πλούσιο πρόγραμμα και πολύμορφες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, για παιδιά των μικρότερων τάξεων του Δημοτικού, αλλά και των μεγαλύτερων του Δημοτικού και Γυμνασίου.

Στον Παιδότοπο

Το πρόγραμμα στον Παιδότοπο καθημερινά θα ξεκινάει στις 19.30. Και τις τρεις μέρες θα λειτουργούν εκεί γωνιές face painting και lego, ενώ θα υπάρχει και βιβλίο εντυπώσεων. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Παιδότοπου περιλαμβάνει:

  • Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη:


Θεατρικό παιχνίδι: Ειδικοί θεατρολόγοι - παιδαγωγοί θα δώσουν το δικό τους στίγμα φέτος στο Φεστιβάλ. Τα παιδιά θα εξοικειωθούν μεταξύ τους με θεατρικά παιχνίδια και θα γίνουν τα ίδιοι ηθοποιοί με βάση το διήγημα της Ζωρζ Σαρή «Το γαϊτανάκι».

Κουκλοθέατρο από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ «Κόκκινα Αλεξίπτωτα».

Ομαδικά παιχνίδια - πάρτι zumba: Παιδαγωγοί και ψυχαγωγοί έχουν οργανώσει ομαδικά παιχνίδια για όλα τα παιδιά. Νεροκουβαλητές, στίβος μάχης, αλευρωμουτζουρώματα είναι κάποια από τα παιχνίδια που θα διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους. Η μέρα μας θα κλείσει με ένα πάρτι zumba!

  • Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη:

Μαθαίνουμε για τους δεινόσαυρους: Συζητάμε για τους δεινόσαυρους, κάνουμε τις δικές μας καλλιτεχνικές μάσκες και γινόμαστε μικροί αρχαιολόγοι. Τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και στο χώρο θα υπάρχουν κρυμμένα αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία θα πρέπει να ανακαλύψουν.

Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών: Γνωστές παραμυθούδες θα διηγηθούν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο λαϊκά παραμύθια. Κιθάρα, κρουστά και ό,τι άλλο βάζει ο παραμυθένιος νους, θα εμφανιστούν στη σκηνή του Παιδότοπου.

Επίδειξη ενόργανης γυμναστικής και πολεμικών τεχνών. Αθλητικοί σύλλογοι και ομάδες θα μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

  • Σάββατο 16 Σεπτέμβρη:


Οι κατασκευές έχουν την τιμητική τους: Τα παιδιά θα φτιάξουν ψαράκια - καθρέφτες, αλλά και θα μεταμορφώσουν ένα κλαδί σε έναν μαγεμένο άνθρωπο...

Παράσταση Καραγκιόζη: Η σκηνή του Παιδότοπου μεταμορφώνεται σε ένα απίστευτο θέατρο σκιών.

Πάρτι μέχρι τελικής πτώσης: Δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος να αποχαιρετιστούμε και να ανανεώσουμε το ραντεβού για του χρόνου με ένα φοβερό πάρτι. Zumba, λάτιν, χιπ χοπ και ό,τι τραβάει η όρεξή μας!

Στο Μικρόκοσμο

Το πρόγραμμα του Μικρόκοσμου θα περιλαμβάνει τέσσερις δημιουργικές γωνιές. Οι γωνιές αυτές θα λειτουργούν καθημερινά από τις 19.30 μέχρι τις 22.30. Τα προγράμματα θα είναι μικρά και θα επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Γωνιά ιστορίας: Το θέμα της για φέτος θα είναι «Οι κοινωνίες αλλάζουν». Θα υπάρχει έκθεση που θα μπορούν να περιηγηθούν οι ομάδες μας αλλά και παιχνίδι με αποστολές και γρίφους για την εξέλιξη των κοινωνιών.

Γωνιά τέχνης: Κατασκευές όλων των ειδών, εμπνευσμένες από την Ρωσική Πρωτοπορία, περιμένουν τους μικρούς μας φίλους.

Γωνιά επιστήμης: Ενα φανταστικό θέαμα από πειράματα φυσικών επιστημών θα εκτυλιχτεί μπροστά στα μάτια των παιδιών. Επειτα, τα ίδια τα παιδιά θα αναλάβουν τα ηνία της επιστήμης και θα γίνουν μικροί επιστήμονες!

Γωνιά αθλητισμού: Κάθε μέρα θα οργανώνεται και ένα διαφορετικό άθλημα. Τουρνουά σκάκι, μπάσκετ και πινγκ πονγκ μας περιμένουν, όπως και πολλά άλλα παιχνίδια που θα βρίσκονται στο χώρο.

Την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη, στις 20.30, στο χώρο του Μικρόκοσμου θα γίνει αφήγηση ιστοριών με τη συνοδεία μουσικής με τίτλο «Ο κόσμος του σοσιαλισμού... Πώς φανταζόμαστε το δικό μας μέλλον; Πώς ονειρευόμαστε τον κόσμο που θέλουμε να ζήσουμε». Το μουσικοθεατρικό αυτό αφιέρωμα αναφέρεται στη μαρτυρία της Σαμάνθα Σμιθ, μιας μικρής Αμερικανίδας που ταξίδεψε στην ΕΣΣΔ και κατέγραψε τις εντυπώσεις της σε ένα βιβλίο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org