Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Το «Κόκκινο Αερόστατο» στο Φεστιβάλ!

Από τις περσινές εκδηλώσεις στο χώρο των μικρότερων ηλικιών της νεολαίας
Από τις περσινές εκδηλώσεις στο χώρο των μικρότερων ηλικιών της νεολαίας
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ, με σύνθημα «Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!» (Γ. Ρίτσος), θα κορυφωθούν στην Αθήνα, στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον, στις 20, 21 και 22 Σεπτέμβρη.

Ξεχωριστός αναμένεται να είναι και φέτος ο χώρος του «Κόκκινου Αερόστατου», που απευθύνεται στα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Ενας γνώριμος και αγαπημένος χώρος που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στο Φεστιβάλ και φέτος αποκτά νέο όνομα, δανεισμένο από το περιοδικό που επιμελείται και κυκλοφορεί εδώ και ένα χρόνο η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δουλειά στις μικρότερες ηλικίες νεολαίας και απευθύνεται σε αυτές τις ηλικίες, το «Κόκκινο Αερόστατο»!

Ο χώρος του «Κόκκινου Αερόστατου» θα περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα πλούσιων, πολύμορφων και φροντισμένων δραστηριοτήτων. Μέσα από ποιήματα και σκέψεις μεγάλων παιδαγωγών, που θα υπάρχουν σε ταμπλό και αυτοκόλλητα, τα παιδιά θα καλωσορίσουν τη νέα σχολική χρονιά και θα συζητήσουν για την αξία της γνώσης και της μόρφωσης.

Την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη στις 19.00 θα υπάρξει ειδική ξενάγηση μαθητών Γυμνασίου στην κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ.

Η αφίσα είναι στο 7ο τεύχος του περιοδικού «Κόκκινο Αερόστατου», που μόλις κυκλοφόρησε. Θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ
Η αφίσα είναι στο 7ο τεύχος του περιοδικού «Κόκκινο Αερόστατου», που μόλις κυκλοφόρησε. Θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ
Και τις τρεις μέρες, τα παιδιά θα μπορούν να μάθουν και να παίξουν συλλογικά, μέσα από τις 4 Γωνιές δραστηριοτήτων που θα υπάρχουν στο χώρο. Οι Γωνιές θα λειτουργούν και τις τρεις μέρες από τις 7 μ.μ. έως τις 10.30 μ.μ., ενώ τα προγράμματά τους θα είναι μικρής διάρκειας και θα επαναλαμβάνονται μέσα σε αυτές τις τρεισήμισι ώρες.

Η βάση της πρώτης Γωνιάς είναι ένα πολυεπίπεδο παιχνίδι μυστηρίου, που τα παιδιά καλούνται να ψάξουν τον απομακρυσμένο πύργο των ιδεών.«Αν μπεις για να ξαναβγείς... ψέματα πρέπει να προσπεράσεις και αλήθειες να ανακαλύψεις...» και η περιπέτεια για τους... μικρούς φιλόσοφους μόλις ξεκινά! Στη Γωνιά του Αθλητισμού θα υπάρχουν κάθε μέρα αθλητικά - κινητικά παιχνίδια, τουρνουά σκακιού καθώς και πολλά ακόμα επιτραπέζια παιχνίδια. Στη Γωνιά της Τέχνης θα στηθεί ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο, όπου τα παιδιά θα φιλοτεχνούν τα δικά τους έργα, μαθαίνοντας και κάποια συγκεκριμένη τεχνική. Η έμπνευσή τους θα βασίζεται σε έργα που δημιούργησαν εικαστικοί καλλιτέχνες στην εξορία. Στη Γωνιά της Επιστήμης οι μικροί επισκέπτες μέσα από πειραματισμούς και κατασκευές θα μάθουν για τη ρομποτική. Θα διατρέξουν όλη την περίοδο, από το πώς κατασκευάστηκε το πρώτο ρομπότ, μέχρι το σήμερα με τα υπερσύγχρονα, αυτοματοποιημένα ρομπότ.

Ξεχωριστά χρειάζεται να αναφέρουμε την παιδική παράσταση, «Γεια Χαρά», που θα ανέβει στη Σκηνή του Παιδότοπου το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη στις 19.15. Η παιδική θεατρική ομάδα, που ανεβάζει την παράσταση, λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια. Ολο το χρόνο τα παιδιά κάνουν πρόβες και θεατρικό παιχνίδι στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ. Η φετινή παράσταση είναι βασισμένη στο ομότιτλο παραμύθι του Γιώργου Μαρίνου. Αναφέρεται σε μια χώρα και σ' έναν απαίσιο βασιλιά που καλοπερνά ενώ ο λαός του δυστυχεί, ώσπου εμφανίζεται η μικρή Χαρά και όλα αλλάζουν.

  • Το πρώτο ραντεβού των μικρών φίλων της ΚΝΕ δίνεται πριν από την έναρξη του Φεστιβάλ! Την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη στις 18.00 θα συγκεντρωθούν τα παιδιά στο Πάρκο, για να προετοιμάσουν το χώρο του «Κόκκινου Αερόστατου».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από σήμερα η μεγάλη γιορτή της νεολαίας στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης»(2022-09-22 00:00:00.0)
Μια απολαυστική γιορτή με δυνατό μήνυμα για τη φιλία των λαών(2022-06-18 00:00:00.0)
Ολο και καλύτερο το «κόκκινο Αερόστατο»!(2021-09-24 00:00:00.0)
Αρχίζουν την Πέμπτη οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη(2021-09-14 00:00:00.0)
Ενας χώρος για μεγαλύτερα παιδιά γεμάτος δημιουργικότητα(2018-09-21 00:00:00.0)
Και οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ βοήθησαν στο στήσιμο του Φεστιβάλ!(2018-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ