Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλία

Με ενδιάμεσες στάσεις σε λαϊκές συνοικίες και εργατογειτονιές, επαρχιακές πόλεις και κεφαλοχώρια της υπαίθρου, συνεχίζεται με επιτυχία το «ταξίδι» του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλία, με προορισμό τις κεντρικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων, εργαζομένων, αγροτών, μαθητών, σπουδαστών, ξεχωρίζουν το εργατικό Φεστιβάλ στη Λάρισα, ο θερινός κινηματογράφος στα Τρίκαλα, η προφεστιβαλική στην πλατεία Χρυσοχοΐδη του Βόλου καθώς και η εκδήλωση στην ίδια πόλη, όπου μέλη και φίλοι της ΚΝΕ συζήτησαν για την εξέλιξη του ανθρώπου, παίζοντας το διαδραστικό παιχνίδι human evolution και κάνοντας εντυπωσιακά πειράματα, οι μαζικές προφεστιβαλικές στο χωριό Σέκλιζα Καρδίτσας και στη Ζαγορά Πηλίου.

Στη συνέχεια ακολουθούν προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στην Αργαλαστή Νότιου Πηλίου (25/8), στην Τσαριτσάνη Λάρισας (26/8), στην Ελασσόνα (1/9), στον Αλμυρό Μαγνησίας (3/9), στον Τύρναβο (6/9), στις εστίες του ΤΕΙ Λάρισας (7/9).

Τα κεντρικά Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν:

  • Στα Τρίκαλα, την Παρασκευή 1/9, στον Μύλο Ματσόπουλου, με πολιτική ομιλία από τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο, μουσικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης.
  • Στην Καρδίτσα, το Σάββατο 9/9, στο 1ο Λύκειο (απέναντι από το Παυσίλυπο) με πολιτική ομιλία, θεατρικό για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, συναυλία με τους «Μinorface», λαϊκό γλέντι.
  • Στο Βόλο, την Παρασκευή και το Σάββατο 15 - 16/9, στο πάρκο Ρ. Φεραίου (δημαρχείο), με ομιλία το Σάββατο από τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, stand up comedy, την Παρασκευή, με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο, συναυλία, το Σάββατο, με την Γιώτα Νέγκα, μαθητικά συγκροτήματα, λαϊκά γλέντια και άλλα αφιερώματα.
  • Στη Λάρισα, την Παρασκευή και το Σάββατο 15 - 16/9, στην κοίτη Πηνειού, με ομιλία, το Σάββατο, από την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλίες με τον Γιώργο Μαργαρίτη, την Παρασκευή, και τους «Imam Baildi» το Σάββατο, ενώ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, παρουσιάσεις συλλογικών εργασιών, αθλητικές δραστηριότητες κ.ά.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org