Τρίτη 8 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους στην «Ιριδα»

Αύριο, Τετάρτη, στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, αύριο Τετάρτη 9 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας καλεί τους εργαζόμενους στην «Ιριδα» η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Μισθωτών Γραφικών Τεχνών, Τύπου - Χάρτου - ΜΜΕ και Συναφών Επαγγελμάτων. Την ίδια ώρα έχει οριστεί τριμερής συνάντηση, μετά από αίτημα της Ενωσης, για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα, που πλέον ξεπερνούν τους τρεις μήνες, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το σωματείο ζητά να πάρουν θέση η κυβέρνηση και το υπουργείο για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει για τα παραπάνω ζητήματα. Ζητά επίσης από τη διοίκηση της εταιρείας να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο αποπληρωμής του συνόλου των δεδουλευμένων.

Το Σωματείο Λιθογράφων καλεί σε οργάνωση και αγώνα «για να μην περάσουν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της εργοδοσίας, σχεδιασμοί παλαιών και νέων επενδυτών, που έχουν κοινό παρονομαστή, απολύσεις, μειώσεις μισθών, ελαστικές μορφές εργασίας, το συνολικό τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων».

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Οι εργοδότες ουσιαστικά θέλουν τζάμπα εργατικό δυναμικό, οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες, οι νέοι "σωτήρες - επενδυτές" θέλουν να ξεμπερδεύουν με τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με τα θεμελιωμένα εργασιακά δικαιώματα, δεν θέλουν να τους δεσμεύει τίποτα απέναντι στους εργαζόμενους. Και γι' αυτό ζητούν "εργασιακή ειρήνη", δηλαδή ταξική συνεργασία, για την οποία αξιοποιούν τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που ελέγχουν και έχουν την πλειοψηφία στις περισσότερες ενώσεις του κλάδου.

Ταυτόχρονα, οι εξελίξεις στο κλάδο και γενικότερα συνοδεύονται από τη διαπάλη και το σκληρό ανταγωνισμό ανάμεσα σε μονοπωλιακούς ομίλους. Το επιχειρηματικό τοπίο στον κλάδο αλλάζει και η τράπουλα ανακατεύεται ανάμεσα σε επιχειρηματικά σχήματα, "παραδοσιακά" και νέα, που μπήκαν ή ετοιμάζονται να μπουν για να επενδύσουν σε μέσα ενημέρωσης. Μέσα σ' αυτή τη διαπάλη ανάμεσα σε τμήματα της αστικής τάξης εμπλέκεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ