Τρίτη 8 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Οι εργαζόμενοι επέβαλαν με τις κινητοποιήσεις τους την αργία της Κυριακής

Από πρόσφατη κινητοποίηση στο «LIDL»
Από πρόσφατη κινητοποίηση στο «LIDL»
Τέρμα στην πρακτική της επιχείρησης «LIDL» να λειτουργεί τα καταστήματά της τις Κυριακές έθεσαν με τις κινητοποιήσεις τους ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων μαζί με τον Παγκερκυραϊκό Σύνδεσμο Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων. Μετά από μια σειρά παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις έξω από καταστήματα της επιχείρησης στο νησί, η εταιρεία υποχώρησε. Ξεκινώντας από την περασμένη Κυριακή (6/8), τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά.

Η επιχείρηση «LIDL», όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησε να «σπάσει» την αργία της Κυριακής και στην Κέρκυρα. Εκμεταλλευόμενη τον πρόσφατο νόμο για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές από τον Ιούνη μέχρι τον Οκτώβρη σε μια σειρά περιοχές, λειτουργεί εφτά ημέρες τη βδομάδα δεκάδες καταστήματά της πανελλαδικά.

«Η μικρή αυτή νίκη δείχνει τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι, όταν συσπειρώνονται και αγωνίζονται μέσα από τα σωματεία τους με ταξικό προσανατολισμό», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Και ξεκαθαρίζει: «Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η υπόθεση τελείωσε εδώ! Πάγιο αίτημα των μεγαλοεργοδοτών είναι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η περαιτέρω "απελευθέρωση" του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων». Γι' αυτό απευθύνουν στους εμποροϋπαλλήλους του νησιού κάλεσμα να είναι σε ετοιμότητα, ώστε να απαντήσουν σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής και καταπάτησης των δικαιωμάτων τους. «Μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια, να αποσπάσουμε κατακτήσεις, να ανοίξουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Οργανωνόμαστε στο Σωματείο μας, ενισχύουμε τη δύναμή μας, περνάμε στην αντεπίθεση!», καταλήγει ο Σύνδεσμος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ