Τρίτη 8 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέο «ατύχημα» στη «FULGOR»

Το νέο εργατικό «ατύχημα» στην επιχείρηση «FULGOR», που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εργαζόμενου, καταγγέλλουν η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Μετάλλου «Ηφαιστος». Συγκεκριμένα, ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε μετά από πτώση, κατά τη διάρκεια εργασιών φόρτωσης υποβρύχιου καλωδίου σε πλοίο, στο λιμάνι του εργοστασίου.

Οπως υπενθυμίζουν η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Μετάλλου, τα «ατυχήματα» είναι συχνά: Μέσα στον Ιούλη δύο εργάτες υπέστησαν εγκαύματα, ενώ τον Οκτώβρη του 2015 ένας εργαζόμενος είχε χάσει τη ζωή του όταν έπεσε από μεγάλο ύψος, ενώ εκτελούσε εργασίες επισκευής και εγκατάστασης υδρορροών στο εργοστάσιο.

«Η εντατικοποίηση της δουλειάς και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας οδήγησαν και σε αυτό το "ατύχημα"», υπογραμμίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση και συνεχίζουν: «Οι μεγάλες δουλειές που έχει κλείσει η εταιρεία φέρνουν πολλά εκατομμύρια στις τσέπες των μετόχων, αλλά για τους εργαζόμενους εντατικοποίηση, ατυχήματα ακόμα και θανατηφόρα, κάποια ψίχουλα με τη μορφή μπόνους. Κανένα πριμ, κανένα μπόνους δεν μπορεί να εξαγοράσει τη σωματική μας ακεραιότητα, την ίδια μας τη ζωή». Καλούν τους εργαζόμενους, είτε έχουν ως εργοδότη τη «FULGOR» είτε δουλεύουν σε εργολαβικά συνεργεία, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να απαιτήσουν με την πάλη τους να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ώστε να μην υπάρξει άλλο εργατικό «ατύχημα».

Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της «FULGOR» εκφράζει και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ