Τρίτη 8 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντιμέτωποι με απολύσεις οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ

Στην καταγγελία των συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων στον «Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη» (ΔΟΛ) προχωρά ο ειδικός διαχειριστής («Grant Thornton») τις επόμενες μέρες. Μετά την Τετάρτη αναμένεται να γίνουν οι καταγγελίες των Συμβάσεων όλου του προσωπικού, προκειμένου ο Οργανισμός να παραδοθεί «καθαρός» από τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους στο νέο του ιδιοκτήτη.

Χτες, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε Γενική Συνέλευση στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Στη συζήτηση που έγινε εκφράστηκαν η αγωνία και η ανασφάλεια για την επόμενη μέρα, που στέλνει τους εργαζόμενους στην ανεργία. Παράλληλα, όμως, ακούστηκαν και απόψεις χαρακτηριστικές για τις πιέσεις που ασκούνται, καθώς και για τις διαθέσεις ορισμένων, μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστών, που κάλεσαν τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να προσφέρουν την εργασία τους ακόμα και ως απολυμένοι, καλλιεργώντας αυταπάτες πως με τον τρόπο αυτό «θα διασφαλιστεί η συνέχεια» στις θέσεις δουλειάς τους.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να παλέψουν με αίτημα τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. Πρότειναν επίσης την οργάνωση κινητοποίησης στο υπουργείο Εργασίας, με αίτημα η κυβέρνηση να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να διασφαλιστούν θέσεις δουλειάς και εργασιακά δικαιώματα. Επισήμαναν, τέλος, πως αγωνιστικές πρωτοβουλίες μπορούν και πρέπει να οργανωθούν από κοινού και με άλλους χώρους δουλειάς στον κλάδο, που βρίσκονται μπροστά σε αντίστοιχα προβλήματα.

Σήμερα, Τρίτη, οι εργαζόμενοι αναμένεται να προχωρήσουν σε νέα Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ