Τρίτη 8 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΚΕ
Κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή για εργαζόμενους στην Υπηρεσία Ασύλου

Κείμενο του Σωματείου Εργαζομένων - Συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου, με το οποίο ζητείται η ικανοποίηση των δίκαιων και πάγιων αιτημάτων τους για την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας, για ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας, για μόνιμη και σταθερή εργασία, κατέθεσαν ως Αναφορά στο προεδρείο της Βουλής οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Διαμάντω Μανωλάκου.

Το Σωματείο επισημαίνει ότι συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για ομαλοποίηση των πληρωμών. Ακόμα, αναφέρεται σε αποφάσεις και ενέργειες της διοίκησης της Υπηρεσίας Ασύλου που αφορούν σε περικοπές επιδομάτων, άρνηση χορήγησης του επιθυμητού αριθμού ημερών κανονικής άδειας, τη μονομερή σύνταξη συμβάσεων εργασίας χωρίς περιγραφή καθηκόντων κ.ά.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, το Σωματείο προειδοποιεί «για τη διενέργεια μαζικών απεργιακών ή άλλων κινητοποιήσεων στο άμεσο μέλλον, όπως θα αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ