Πέμπτη 13 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Οι ελιγμοί της κυβέρνησης συντηρούν την ομηρία

Με ολιγόμηνες παρατάσεις των συμβάσεων απαντάει το υπουργείο Υγείας στις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας
Κόντρα στις προσπάθειες της κυβέρνησης να εκβιάσει τη συναίνεση εργαζομένων και ασθενών στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει και στις εργασιακές σχέσεις των υγειονομικών, συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δυναμικό «παρών» στην πανελλαδική κινητοποίηση έδωσαν σωματεία, Επιτροπές Αγώνα και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, έγινε καθαρό ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά και ότι στον αντίποδα επεξεργάζεται «λύσεις» που συντηρούν την ομηρία και δεν αντιμετωπίζουν το τεράστιο πρόβλημα των ελλείψεων στις κρατικές δομές Υγείας. Να σημειωθεί ότι πάνω από 15.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (25% του συνόλου) είναι με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση ο υπουργός Υγείας ανέφερε: Μέχρι 4 Αυγούστου σε νομοσχέδιο που αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα περιληφθεί τροπολογία που θα παρατείνει τη θητεία περίπου 1.000 επικουρικών γιατρών, η οποία λήγει στις 30/9, μέχρι το Δεκέμβρη 2018.

Για τους εργολαβικούς εργαζόμενους στη σίτιση, την καθαριότητα και τη φύλαξη, καθώς και για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ (που λήγουν οι συμβάσεις τους το Φλεβάρη του 2018) έδειξε το δρόμο της ίδρυσης ΚΟΙΝΣΕΠ και παράλληλα επανέλαβε ότι θα γίνει συμπληρωματική προκήρυξη για άλλες 1.150 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ.

Για τους συμβασιούχους του ΚΕΕΛΠΝΟ παραδέχτηκε ότι είναι αδικία που δεν παίρνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, αλλά αρκέστηκε στο να το ...εξετάσει. Παράλληλα, είπε ότι οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ θα πρέπει να στραφούν στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ το Φλεβάρη θα προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του προγράμματος.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους σε κλιμάκωση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας υψηλών προδιαγραφών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ