Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κινητοποίηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα

Σε κινητοποίηση στη Βουλή, την Τρίτη 12/12, στις 4 μ.μ. (προσυγκέντρωση στις 3 μ.μ. στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός») προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, διεκδικώντας: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά κι επιστημονικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα, χωρίς καμία εξαίρεση.

Στο φόντο των προωθούμενων απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε μετά από σύσκεψη που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) για τα προβλήματα των επικουρικών και των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι με τις παραπάνω εργασιακές σχέσεις από 20 και πλέον νοσοκομεία και προνοιακά ιδρύματα. Το ΣΕΝΕ καλεί τα ΔΣ των Σωματείων και τις Γενικές Συνελεύσεις να στηρίξουν την κινητοποίηση, καθώς και τη μαζική συμμετοχή των υγειονομικών στην πανελλαδική απεργία στις 14/12.

Κέρκυρα: Αγωνιστική «υποδοχή» στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Στο μεταξύ, αγωνιστική «υποδοχή» επιφύλαξαν την περασμένη Τρίτη το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας καθώς και τα υπόλοιπα σωματεία του νοσοκομείου (Ψυχιατρικού Τομέα, ΕΓΕΣΥΚ, Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας, αντιπροσωπεία Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας και Σύλλογος Νεφροπαθών) στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας που επισκέφθηκε το νοσοκομείο, στο πλαίσιο του «αναπτυξιακού» συνεδρίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Σε συνάντηση με τους εργαζόμενους, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιχείρησαν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα για την κατάσταση στην Υγεία, ενώ απάντησαν με αοριστολογίες για τους συμβασιούχους που πρόκειται να απολυθούν.

Την πραγματικότητα, που επιβεβαιώνει τα αντίθετα, ανέδειξαν οι εργαζόμενοι επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων ότι: Γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τμήματα και κλινικές στο Νοσοκομείο Κέρκυρας κινδυνεύουν να υπολειτουργούν με τη λήξη της θητείας των συμβασιούχων στις αρχές του 2018. Το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού προβλέπει νέες περικοπές στα δημόσια νοσοκομεία. Κατά συνέπεια, αν ο φετινός προϋπολογισμός για φάρμακα και υλικά στο Νοσοκομείο «κοκκίνισε» τον Αύγουστο, του χρόνου θα υπάρξει πρόβλημα από νωρίς το καλοκαίρι. Η εκβιαστική «αξιολόγηση» απέδειξε ότι στόχος είναι όχι η βελτίωση των παροχών Υγείας στο λαό, αλλά η προσαρμογή των εργαζομένων σε νοσοκομεία - επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες Υγείας σε ασθενείς - πελάτες. Με το πρόσχημα της εκδίωξης των εργολάβων φέρανε μια νέα παραλλαγμένη εκδοχή του ίδιου εργασιακού μεσαίωνα μέσω των ατομικών συμβάσεων, απολύοντας μεγάλο αριθμό εργαζομένων, εξαπολύοντας μια ελεεινή προπαγάνδα για το τι αυτές σημαίνουν για τους εργαζομένους.

Και διεκδίκησαν μεταξύ άλλων: Αμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος - επικουρικός - Να διασφαλιστεί η πληρωμή τους. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Απαγορεύεται η ανανέωση συμβάσεων» ...λόγω εκλογών(2023-05-10 00:00:00.0)
Παναττική σύσκεψη για εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις(2019-10-09 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες συντονισμού στην Υγεία(2019-04-17 00:00:00.0)
Την Πέμπτη η παναττική σύσκεψη(2018-11-27 00:00:00.0)
Οι ελιγμοί της κυβέρνησης συντηρούν την ομηρία(2017-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ