Σάββατο 8 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταγγελίες της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Με χτεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει κυβερνητικούς παράγοντες και κυρίως τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Π. Πολάκη, για όσα λέει εναντίον δικαστών και δικαστικών αποφάσεων.

«Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια νέα κλιμακούμενη επίθεση της εκτελεστικής κατά της δικαστικής εξουσίας. Αμφισβητείται δε για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση η νομιμότητα των αποφάσεων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας μας και μάλιστα των ολομελειών αυτών. Με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην Βουλή στις 5/7/2017 και τη σφοδρή κριτική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε δικαστικές αποφάσεις, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τον ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο όργανα της Πολιτείας προσεγγίζουν ζητήματα απονομής της δικαιοσύνης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Χαρακτηρίζει επικίνδυνη «την αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως θεσμικού εμποδίου», ενώ αναφέρουν πως «οι αστήρικτες και συκοφαντικές επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και η αθεμελίωτη κριτική στις αποφάσεις που εκδίδονται δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ούτε ως απόδειξη "εντιμότητας" και "διαφάνειας" του πολιτικού προσωπικού, ούτε ως μαρτυρία φιλολαϊκού και φιλεργατικού προσανατολισμού μιας κυβέρνησης».

Κάνει λόγο, τέλος, για καιροσκοπικά πολιτικά οφέλη, «ιδιαίτερα όταν για τη θεμελίωση της επιχειρηματολογίας εκλαϊκεύονται επιστημονικές έννοιες και τους προσδίδεται εντελώς αντιεπιστημονικό περιεχόμενο, με μοναδική επιδίωξη καιροσκοπικά πολιτικά οφέλη. Η αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως "θεσμικού εμποδίου" είναι άκρως επικίνδυνη λογική...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ