Σάββατο 8 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Καταγγέλλει την αντικομμουνιστική υστερία στην Πολωνία

Με ανακοίνωση - διαμαρτυρία της, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) καταγγέλλει την πολωνική κυβέρνηση για την καταστροφή μνημείων και τις αντικομμουνιστικές απαγορεύσεις που επιβάλλει. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Πριν από λίγες μέρες, η αντιδραστική - αντικομμουνιστική κυβέρνηση της Πολωνίας, με τροπολογίες που πέρασε από τη Βουλή, αποφάσισε ότι μέσα σε 12 μήνες θα πρέπει να καταστραφούν τουλάχιστον 469 μνημεία της σοβιετικής περιόδου, ανάμεσα στα οποία περί τα 250 μνημεία είναι αφιερωμένα στον Κόκκινο Στρατό και την Απελευθέρωση της Πολωνίας από τη ναζιστική κατοχή, στους κομμουνιστές αντάρτες της Λαϊκής Φρουράς και του Λαϊκού Στρατού. Κι αυτό ενώ είναι γνωστό ότι για την απελευθέρωση της Πολωνίας από τους ναζί σκοτώθηκαν 600 χιλιάδες στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού.

Η βέβηλη αυτή απόφαση έρχεται σαν συνέχεια των μέτρων απαγόρευσης του κομμουνισμού, που τον εξισώνει με τον φασισμό! Και βέβαια η κυβέρνηση της Πολωνίας έχει τη στήριξη, ουσιαστικά, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχει αναγάγει τον αντικομουνισμό σε επίσημη ιδεολογία της.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταγγέλλει την αντιδραστική κυβέρνηση της Πολωνίας και τις αντικομμουνιστικές αποφάσεις της, που δικαιώνουν το ναζισμό - φασισμό και γι' αυτό αποτελούν βάναυση πρόκληση στους αντιστασιακούς - αντιφασίστες αγωνιστές.

Απαιτεί, επιτέλους, να σταματήσει το κυνήγι μαγισσών και να μην καταστραφούν τα μνημεία που τιμούν την αντίσταση κατά του φασισμού - ναζισμού και των λαών του αντιφασιστικού Αξονα.

Καλούμε τους αγωνιστές, τους φίλους και απογόνους της Αντίστασης να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση, που καλύπτει τέτοιες βέβηλες πράξεις τόσο από το αντιδραστικό καθεστώς της Πολωνίας, όσο και άλλων αντιδραστικών κυβερνήσεων στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες - μέλη, τώρα, της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ας είναι βέβαιοι, την απάντηση θα δώσουν αργά ή γρήγορα οι λαοί και θα αποκαταστήσουν την πραγματική ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενάντια στην επιχείρηση πλαστογράφησής της από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τις αντιδραστικές κυβερνήσεις».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org