Σάββατο 8 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ
Συνεχίζονται συναντήσεις και διεργασίες

Συνεχίζονται οι διεργασίες στην εγχώρια κεντροαριστερά. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε χτες με τον πανεπιστημιακό Νίκο Αλιβιζάτο, τον οποίο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στο Συνέδριο της ΔΗΣΥ, πρότεινε ως επικεφαλής μιας «ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας και πιστοποίησης διαδικασιών», με αντικείμενο την πορεία προς τον νέο ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς.

Η Φ. Γεννηματά συναντήθηκε και με τον ευρωβουλευτή και πρώην γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την εσωκομματική κρίση που σημειώθηκε τον περασμένο Μάρτη στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και οδήγησε στην απόφαση για καρατόμηση των οργάνων και έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβρη. Στη χτεσινή τους συνάντηση, κατά πληροφορίες έγινε εφ' όλης της ύλης συζήτηση, με την Φώφη Γεννηματά να ζητά «ενότητα» και να συμβάλουν όλοι στη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων που υπάρχουν.

Εξάλλου, προχτές Πέμπτη συναντήθηκαν στην Χαρ. Τρικούπη επικεφαλής και στελέχη των Κινήσεων της ΔΗΣΥ για ένα πρώτο απολογισμό του πρόσφατου Συνεδρίου και εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα με πρώτο τη συγκρότηση του 50μελούς οργάνου που θα αποτελέσει την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΣΥ. Κατά πληροφορίες, η συγκρότηση του οργάνου θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες και μέχρι τέλος του Ιούλη θα έχει πραγματοποιήσει και την πρώτη του συνεδρίαση.

Τέλος, εντός του Ιούλη θα ανακοινωθεί και η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται αρχές φθινοπώρου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ