Σάββατο 8 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ
Επιμένουν να σηκώνουν «κουρνιαχτό» σκανδαλολογίας

Με κάθε ευκαιρία, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συντηρούν τον «κουρνιαχτό» σκανδαλολογίας, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί επιλογή τους ο αποπροσανατολισμός του λαού απ' τα κρίσιμα για τη ζωή του ζητήματα και η απόκρυψη της στρατηγικής τους σύμπλευσης στην κατεύθυνση που υπαγορεύουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Ταυτόχρονα, η σκανδαλολογία αξιοποιείται - όπως έδειξε και η πρόσφατη παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Βουλή - και ως καταλύτης στις διεργασίες αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος, διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο τη διαμόρφωση των κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών της «επόμενης μέρας».

Η σχετική αντιπαράθεση συνεχίστηκε χτες τόσο με δημόσιες παρεμβάσεις τους στον αστικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά και στη Βουλή, με επίκεντρο την κριτική για το «Noor 1» και τις παρεμβάσεις του ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Π. Χριστοφορίδη στον κρατούμενο Ευθ. Γιαννουσάκη. Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, δήλωσε απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΔΗΣΥ Θεόδωρο Παπαθεοδώρου: «Λυπάμαι για όσα δεν είπατε. Δεν είπατε ότι η υπόθεση είναι μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες που έφερε η ελληνική ακτοφυλακή, στέλεχος της οποίας είναι ο άνθρωπος που κατηγορείτε, δεν είπατε ότι πρωτόδικα καταδικάστηκαν πρόσωπα γνωστά, φίλοι γνωστών μιντιαρχών, η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και οποιαδήποτε πληροφορία πρέπει να διερευνηθεί. Μετά τις αποκαλύψεις για τα θαλασσοδάνεια στο κόμμα σας και όσα είπε ο Μαρτίνης για τους υπουργούς σας και όσα προκύπτουν για Παπαντωνίου, το μόνο που βρίσκετε να σχολιάσετε είναι γιατί δεν έγινε πειθαρχική έρευνα. Μάλλον είστε με αυτούς που θέλουν να κρύψουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, έχετε πρόβλημα με το χαμηλό στα ελληνικά ομόλογα και την άνοδο του δείκτη στο Χρηματιστήριο».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου απάντησε λέγοντας «Να πας στο βούρκο σου, θρασίμι! Αντί να απαντάς, μας κάνεις και υποδείξεις»! Στο παιχνίδι έπαιξε για λίγο και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς που έδωσε συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Β. Κεγκέρογλου.

Η Νέα Δημοκρατία απ' την πλευρά της εξέδωσε και νέα ανακοίνωση χτες όπου αναφέρει ότι «το Μέγαρο Μαξίμου σιωπά πανικόβλητο για την εμπλοκή του Υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου στην σκανδαλώδη υπόθεση των συνομιλιών του με τον καταδικασμένο ισοβίτη για την υπόθεση ναρκωτικών», ενώ εστιάζει και στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την περίοδο που υπουργός Οικονομικών ήταν ο Γ. Βαρουφάκης, αναφέροντας: «Η σιωπή του όμως είναι εκκωφαντική και για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το 2015. Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα. Αποδεικνύεται ότι υπήρχε σχέδιο πριν από τις εκλογές του 2015, με τη συμμετοχή ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα, το οποίο οδηγούσε τη χώρα σε αλλαγή νομίσματος και έξοδο από την Ευρωζώνη», στην πρεμούρα της να αποδείξει στο ντόπιο κεφάλαιο ότι η ίδια, ως κόμμα, είναι πιο στρατευμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ στο στρατηγικό του στόχο για παραμονή της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας εντός ΕΕ και ευρώ. Παράλληλα, επαναφέρει την πρότασή της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα, ενώ διερωτάται και «γιατί σιωπούν οι Δραγασάκης και Παππάς που ήταν γνώστες του σχεδίου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος έσπευσε να απαντήσει λέγοντας πως «εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε σε αυτό το παιχνίδι της ΝΔ, υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα για να ασχοληθεί το Κοινοβούλιο από το να ασχολείται με τους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη».

Μιλώντας στον ρ/σ «Real» και απαντώντας στην ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την πρόταση να γίνει Εξεταστική Επιτροπή για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Π. Καμμένο, έκανε λόγο για «κίνηση αντιπερισπασμού», επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι έτσι η ΝΔ προσπαθεί να θολώσει τη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης, την πρόσφατη αντιλαϊκή συμφωνία στο Eurogroup. Παρείχε εκ νέου κάλυψη στον υπουργό Αμυνας, λέγοντας ότι έχει απαντήσει και επέστρεψε τις κατηγορίες στη ΝΔ προσθέτοντας πως «για όλα τα πραγματικά σκάνδαλα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας όλο το τελευταίο διάστημα, η ΝΔ δεν έχει να πει τίποτα και αυτό στο οποίο βασίζει αυτήν τη στιγμή την αντιπολιτευτική της τακτική είναι μια υπόθεση, η οποία στην κυριολεξία δεν μπορεί να θεωρηθεί σκάνδαλο».

Αξίζει, τέλος, να καταγραφεί και η δήλωση του Ν. Φίλη (iefimerida): «Οχι, προσωπικά δεν θα είχα αντίρρηση για την Εξεταστική, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εντασσόταν σε ένα πλαίσιο κομματικής αντιδικίας, που τελικά θα παρεμπόδιζε το έργο της Δικαιοσύνης. Αυτή η σκέψη φαίνεται ότι πρυτάνευσε και η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση της ΝΔ. Σημειώνω, πάντως, ότι και ο κ. Καμμένος στη Βουλή, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, φάνηκε πρόθυμος να γίνει συζήτηση στη Βουλή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ