Σάββατο 13 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καμιά απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Πρωτοβουλίες οργάνωσης και αγώνα αναλαμβάνουν οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο, με απεργιακές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες

  • Διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, Συνδικάτα και συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους απαντούν στην αντιλαϊκή πολιτική που τους κρατάει ομήρους και τους πετάει στην ανεργία, αλλά και στον εμπαιγμό κυβέρνησης, αστικών κομμάτων, ΚΕΔΕ, που κορυφώνεται μετά την τελευταία απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
  • Η απόφαση βάζει στο στόχαστρο 15.000 συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων, καθώς κρίνει αντισυνταγματική την αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου μέχρι το τέλος του 2017. Η απόφαση ανοίγει και ζήτημα επιστροφής των μισθών που έχουν καταβληθεί μέχρι τώρα.
  • Κλαδικά Συνδικάτα στους ΟΤΑ και Σωματεία δήμων, Επιτροπές Συμβασιούχων ρίχνονται στη μάχη για να μετατρέψουν την Τρίτη 16/5 σε μέρα αγωνιστικής δράσης στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Παράλληλα, καλούν σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17/5 και στις διαδηλώσεις της επόμενης μέρας.
  • Στο πλευρό των εργαζομένων στέκονται οι πέντε κομμουνιστές δήμαρχοι Ικαρίας, Καισαριανής, Πάτρας, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.

ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ