Σάββατο 13 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να αναγνωριστούν οι τρίτεκνες οικογένειες ως πολύτεκνες

Πραγματοποιήθηκε χτες, Παρασκευή, συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών Τριών Τέκνων, στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής στον Περισσό, αποτελούμενη από το προεδρείο και εκπροσώπους από τους Συλλόγους των Τρίτεκνων, από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κάλυμνο, το Ηράκλειο Κρήτης, τα Χανιά, την Καρδίτσα και την Κοζάνη.

Το προεδρείο και οι εκπρόσωποι των τοπικών Συλλόγων ανέδειξαν με αναλυτικό τρόπο τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως πολυμελείς οικογένειες και τη δυσκολία να ανταπεξέλθουν στις πρόσθετες ανάγκες, για τη μόρφωση, την υγεία των ίδιων και των παιδιών τους, τις τεράστιες δαπάνες που απαιτούνται σε συνθήκες ουσιαστικά απουσίας της κρατικής στήριξης. Εθεσαν το χρόνιο αίτημα για τη θεσμική αναγνώριση των τρίτεκνων ως πολύτεκνες οικογένειες, προκειμένου να υπάρξει μια πρόσθετη στήριξή τους, η οποία εκτός των άλλων θα επιδράσει θετικά και στο δημογραφικό πρόβλημα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ τους θεωρεί πολύτεκνους, γι' αυτό και έχει επανειλημμένα δηλώσει τη στήριξη του αιτήματος των τρίτεκνων να αναγνωριστούν ως πολύτεκνες - πολυμελείς οικογένειες και να έχουν όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα και παροχές, ως ελάχιστη στήριξη από το κράτος. Τόνισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες, η αθέτηση της ικανοποίησης ακόμη και των ελάχιστων υποσχέσεων απ' όλες τις κυβερνήσεις, οφείλεται στην πολιτική τους, που στηρίζει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των αναγκών του λαού και των τρίτεκνων οικογενειών. Ανέδειξε την ανάγκη τα δίκαια αιτήματα των τρίτεκνων να αποτελέσουν στόχους πάλης των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, με τη συμμετοχή τους στα σωματεία και τους συλλόγους και στην απεργία στις 17 Μάη, ενάντια στα νέα ληστρικά μέτρα για το λαό, που φέρνει η κυβέρνηση με το 4ο μνημόνιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ