Πέμπτη 11 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει τις επιθέσεις της «Coca Cola» κατά εργατών στην Κολομβία

Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων στην Εκπαίδευση, στην Μπογκοτά
Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων στην Εκπαίδευση, στην Μπογκοτά
Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Τροφίμων - Ποτών Ελλάδας, μέλος του ΠΑΜΕ, καταγγέλλει την πολυεθνική «Coca Cola», που στην Κολομβία προχωρά σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των εργαζομένων της και μελών του Συνδικάτου Sinaltrainal.

Ανάλογες πρακτικές όπως στην Κολομβία, με διώξεις, απειλές, τρομοκρατία και επιθέσεις εναντίον εργαζομένων και συνδικαλιστών, ακολουθεί η εν λόγω πολυεθνική και στην Ελλάδα. Επιτίθεται και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους με απολύσεις, κλείσιμο εργοστασίων, καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Και αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει την ανάγκη συντονισμού και κοινής δράσης των εργαζομένων στις πολυεθνικές.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Τροφίμων - Ποτών Ελλάδας καταδικάζει τις τρομοκρατικές πρακτικές της «Coca Cola» εναντίον των εργαζομένων. «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους εργαζόμενους της "Coca Cola" Κολομβίας, που παλεύουν και κινητοποιούνται για τα δικαιώματά τους».

Απεργίες σε όλη τη χώρα

Αυτή την βδομάδα πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις και απεργίες σε πολλές περιοχές της Κολομβίας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Στη φτωχή επαρχία του Τσοκό, χιλιάδες άνθρωποι απήργησαν διεκδικώντας υποδομές, όπως ασφαλείς δρόμους, κατασκευή νοσοκομείων, εξασφάλιση πόσιμου νερού καθώς και να διωχθούν οι παραστρατιωτικές οργανώσεις που είναι στην υπηρεσία των γαιοκτημόνων και των καπιταλιστών, και μετά την αποχώρηση των ανταρτών των FARC λόγω της ειρηνευτικής συμφωνίας έχουν εντείνει την τρομοκρατική δράση τους. Επίσης, στην πρωτεύουσα Μπογκοτά και το Κάλι, χιλιάδες ταξιτζήδες κινητοποιήθηκαν ενάντια στην πολυεθνική «Uber», που θέλει να τους διώξει από τον κλάδο.

Σήμερα Πέμπτη γίνεται στην Μπογκοτά κινητοποίηση εκπαιδευτικών, οι οποίοι προγραμματίζουν να ξεκινήσουν απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα 15 Μάη, διεκδικώντας αξιοπρεπείς μισθούς και ενίσχυση της δημόσιας Εκπαίδευσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση για τους απεργούς της «Coca - Cola»(2014-01-22 00:00:00.0)
Σύσκεψη συντονισμού για την «COCA - COLA»(2013-10-16 00:00:00.0)
Συγκέντρωση χτες στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης(2013-10-12 00:00:00.0)
Οταν η ΝΔ ζητά «αναπτυξιακά κίνητρα»...(2012-03-17 00:00:00.0)
Προσπάθειες δημιουργίας κλίματος(2003-02-11 00:00:00.0)
Αν ξέραμε τι τρώμε...(1999-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ