Παρασκευή 24 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ»
Συνεχίζονται οι διεργασίες

Συνεχίζονται οι διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό, με επίκεντρο τη διαμόρφωση «σταθερών λύσεων» για την επόμενη μέρα του κεφαλαίου.

Ο Γ. Φλωρίδης, που μαζί με την Α. Διαμαντοπούλου και τον Γ. Ραγκούση έχει συμπήξει το μόρφωμα «Ωρα Αποφάσεων» και ετοιμάζουν εκδήλωση στην Αθήνα στις 29 Μάρτη, μιλώντας χτες στον «ΣΚΑΪ» επιβεβαίωσε ότι θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές, εκτός απροόπτου σε συνεργασία με το Ποτάμι, «αλλά και άλλους». Εσπευσε δε να υποστηρίξει ότι το «παλιό σύστημα», από όπου προέρχονται οι 3, «δεν είναι συλλήβδην για πέταμα», ενώ, επιβεβαιώνοντας την κοινή στρατηγική βάση όπου κινούνται τα αστικά κόμματα και μορφώματα, που δημιουργεί έδαφος και για κυβερνητικές συνεργασίες, είπε ότι η «τομή» δεν είναι «σοσιαλδημοκρατία - δεξιά» αλλά «πρόοδος - συντήρηση», χαρακτηρίζοντας «προοδευτικές στρατηγικές επιλογές» τις αποφάσεις για ένταξη της χώρας σε ΕΟΚ και ΟΝΕ που πάρθηκαν από κυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας χτες στο ρ/σ «ΣΚΑΪ», είπε για τις συζητήσεις που γίνονται με τους τρεις: «Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη προσπάθεια κάποιων ανθρώπων - και παλιών και νέων και νεότερων - για να φύγει αυτή η κυβέρνηση, για να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα, για να μην έρθουν απλώς οι προηγούμενοι υπουργοί αλλά να έρθει κάτι διαφορετικό».

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, με τη συμμετοχή Γεννηματά και Παπανδρέου συνεδρίασε χτες το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο και αποφάσισε διοργάνωση «Συντακτικού Συνεδρίου» στο τέλος Ιούνη, απευθύνοντας κάλεσμα σε «όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ανεξάρτητα στελέχη του κεντροαριστερού χώρου να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του Συνεδρίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ