Παρασκευή 24 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
20ό ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο γεγονός

Αντίστροφα μετράνε πλέον οι μέρες για το άνοιγμα των εργασιών του 20ού Συνεδρίου του Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 30 Μάρτη με 2 Απρίλη, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, με σύνθημα «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία, το σοσιαλισμό».

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τη Συνδιάσκεψη της ΚΟ Αττικής ολοκληρώθηκε η εσωοργανωτική εκλογοαπολογιστική διαδικασία, που ανέδειξε τους αντιπροσώπους για το Συνέδριο και τα νέα καθοδηγητικά όργανα του Κόμματος. Τώρα πια, τα μάτια των μελών του Κόμματος και χιλιάδων εργαζομένων είναι στην ίδια τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, στην πολύτιμη πείρα που θα συγκεντρώσει από τη δράση των τελευταίων ετών και στις αποφάσεις που θα πάρει καθορίζοντας τα καθήκοντά του μέχρι το 21ο Συνέδριο.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται δίχως ανάπαυλα το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα με θέμα τις Θέσεις της ΚΕ που δημοσιεύτηκαν στον «Ριζοσπάστη» στις 12 Δεκέμβρη του 2016. Εδώ και τρεις περίπου μήνες, η μελέτη του κειμένου συνδυάστηκε με μια πολύμορφη δραστηριότητα, που είχε στο επίκεντρο τη συζήτηση του περιεχομένου του με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Οι συσκέψεις, οι ανοιχτές συγκεντρώσεις, οι εκδηλώσεις και οι περιοδείες που πραγματοποίησαν οι ΚΟ είναι ήδη εκατοντάδες, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον φίλων, οπαδών του ΚΚΕ, αλλά και εργαζομένων που τα τελευταία χρόνια παρακολουθούν το Κόμμα, έχουν συμμετάσχει σε αγώνες και ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα τη στρατηγική μας.


Ενόψει του 20ού Συνεδρίου, που αποτελεί σημαντικό γεγονός και για το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, καθημερινά καταφτάνουν δεκάδες χαιρετιστήρια μηνύματα από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα απ' όλο τον κόσμο, τα οποία αναγνωρίζουν τη συμβολή του Κόμματος στο διεθνές επαναστατικό κίνημα.

Συνεχείς είναι και οι εργασίες κάθε είδους που γίνονται στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, με την εθελοντική δουλειά από μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ. Ειδικά πανό με τα συνθήματα του Συνεδρίου και το λογότυπο για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος έχουν «ντύσει» τις προσόψεις του κτιρίου, ενώ και οι γύρω δρόμοι έχουν στολιστεί με σημαίες του Κόμματος και με τις αφίσες του Συνεδρίου.

Καθημερινές οι εκδηλώσεις

Οσο πλησιάζει η μέρα έναρξης του Συνεδρίου, κλιμακώνονται και οι εκδηλώσεις όπου παρουσιάζονται οι Θέσεις της ΚΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, εκτός από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, βρίσκεται και η πρόταση διεξόδου που προτείνει το Κόμμα. Αναλύεται το περιεχόμενο της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της Κοινωνικής Συμμαχίας, αλλά και η απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουν αυτοί οι στόχοι, η οικοδόμηση και η ανάπτυξη του Κόμματος ειδικά στους τόπους δουλειάς.

Με την εθελοντική δουλειά μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ προετοιμάζεται ο χώρος για το μεγάλο γεγονός
Με την εθελοντική δουλειά μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ προετοιμάζεται ο χώρος για το μεγάλο γεγονός
Την Τετάρτη 22 Μάρτη, μεγάλες εκδηλώσεις έγιναν ενόψει του 20ού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου αντίστοιχα μίλησαν η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κ. Μακεδονίας, και ο Σάββας Βασιλειάδης, Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης του Κόμματος.

Την Τετάρτη, επίσης, στη Μεταμόρφωση Αττικής, σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο μίλησε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Την ίδια μέρα, στο Μπουρνάζι Περιστερίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο κτίριο «Ξυλοτεχνία», μίλησε ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ.


Από την εκδήλωση της ΚΟ Κ. Μακεδονίας

MotionTeam

Από την εκδήλωση της ΚΟ Κ. Μακεδονίας

Στη Μεταμόρφωση μίλησε ο Χρ. Κατσώτης
Στη Μεταμόρφωση μίλησε ο Χρ. Κατσώτης

Από την κεντρική εκδήλωση στο Ηράκλειο Κρήτης
Από την κεντρική εκδήλωση στο Ηράκλειο Κρήτης

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ