Παρασκευή 20 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Φιρμάνι με απαγορεύσεις στο ΠΑΓΝΗ

Την αντίδραση των εργαζομένων προκάλεσε εσωτερικό έγγραφο της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) προς όλους τους διευθυντές υπηρεσιών, κλινικών και τμημάτων, με το οποίο «ενημερώνει» για τα εξής: «Επειδή έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα απευθείας επικοινωνίας του προσωπικού με ΜΜΕ ή άλλες Υπηρεσίες, σας υπενθυμίζουμε ότι αρμόδια για κάθε θέμα επικοινωνίας είναι η διοίκηση του νοσοκομείου, εκτός κι αν δοθεί εξουσιοδότηση. Αποστολή εγγράφων σε άλλες Υπηρεσίες, θα διαβιβάζονται μόνο από τη διοίκηση».

«Φαίνεται ότι η διοίκηση σε συνεργασία με το υπουργείο και την ΥΠΕ θέλουν να επιβάλουν "άκρα του τάφου σιωπή" για την πολιτική που ακολουθείται στην Υγεία. Ενοχλούνται που το σωματείο αναδεικνύει τα προβλήματα και κυρίως στέκεται αγωνιστικά, διαχρονικά απέναντι στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων και δεν γίνεται ούτε χειροκροτητής τους αλλά ούτε βάζει χαμηλά τον πήχη των διεκδικήσεων ασθενών και εργαζομένων για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους με υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας», καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης.

Ζητάει την απόσυρση του εγγράφου και χαρακτηρίζει την απόφαση «αντιδραστική και επικίνδυνη αφού κινείται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που επιδιώκει τη συρρίκνωση έως και την εξαφάνιση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, εναρμονιζόμενη με το νέο νόμο για τα Εργασιακά που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ