Παρασκευή 20 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Εντείνουν τις προετοιμασίες σε όλη τη χώρα για το στήσιμο των μπλόκων

Μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των μπλόκων και των κινητοποιήσεων που αποφασίζουν Αγροτικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδίες και Επιτροπές Αγώνα σε όλη την Ελλάδα

Eurokinissi

Από την ερχόμενη Δευτέρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες ξεκινούν να στήνουν ισχυρά μπλόκα σε βασικούς οδικούς κόμβους κι άλλα επιλεγμένα σημεία σε όλη τη χώρα, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους ξεκληρίζει και τους οδηγεί στην εξαθλίωση.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα συνεχίζει, μέχρι την τελευταία ώρα, τις προετοιμασίες για την επιτυχία της πανελλαδικής κινητοποίησης, με περιοδείες στα χωριά και οργάνωση συσκέψεων Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, όπου συζητούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες και λαμβάνονται μέτρα για το στήσιμο των μπλόκων. Ταυτόχρονα, εντείνει τις προσπάθειες για την ενημέρωση των κατοίκων στα αστικά κέντρα, με την οργάνωση συναντήσεων και συσκέψεων με εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς, καθώς και με δημόσιες παρεμβάσεις, με στόχο να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στα δίκαια και ζωτικά αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών, αλλά και με την προοπτική του αγώνα.

Στη Θεσσαλία

Στη Θεσσαλία, η οποία με το πανίσχυρο μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, θα είναι το επίκεντρο του αγώνα, παρά τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία, συνεχίζονται οι καθημερινές επισκέψεις κλιμακίων των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων στα χωριά.

Χτες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων της επαρχίας Φαρσάλων στο χωριό Βασιλί. Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας που οργανώνει η Ομοσπονδία, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα της πρώην ΤΕΔΚ, καθώς και σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων του νομού Τρικάλων, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Πανελλήνιον», από την Ομοσπονδία «Η Ανοιξη». Σήμερα, επίσης, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας οργανώνει σύσκεψη στο χωριό Γαλήνη, στις 13.00, στο κέντρο «Γκέκας», καθώς και στην Αγιά, στις 18.00, στην ταβέρνα «Χατζάκος».

Εκτός από τον κόμβο της Νίκαιας, όπου θα πάνε οι αγρότες από την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τη Λάρισα, στη Θεσσαλία θα στηθεί μπλόκο και στον κόμβο Αργυροπουλίου (Μελούνας), επί της νέας Εθνικής Οδού Λάρισας - Κοζάνης από αγρότες του Τυρνάβου και της Ελασσόνας, ενώ αγρότες της Μαγνησίας προσανατολίζονται για μπλόκο στο Αερινό.

Μπλόκα και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Παράλληλα, το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων βρίσκει ανταπόκριση σε όλη τη χώρα, με τους μικρομεσαίους αγρότες να προγραμματίζουν μπλόκα και άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες στις 23 Γενάρη.

Σε αυτό το πλαίσιο:

-- Στην Αργολίδα, θα γίνει προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια οι αγρότες θα κατευθυνθούν με κομβόι στην ΕΟ Αργους - Κορίνθου, στο ύψος του Ινάχου ποταμού, όπου θα στήσουν μπλόκο.

-- Στο Αίγιο, συγκέντρωση στις 10 π.μ. στα γραφεία της «Παναιγιάλειας Ενωσης Συνεταιρισμών ΑΕ» και στη συνέχεια θα στηθεί μπλόκο στην Εθνική Οδό.

-- Στο Κιάτο, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο λιμάνι στις 10.30 π.μ. και μετά με κομβόι οι συγκεντρωμένοι θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική). Επίσης, αύριο Σάββατο, ο Ενωτικός Αγροτικός Σύλλογος Νομού Κορινθίας οργανώνει γενική συνέλευση - σύσκεψη, στο Εργατικό Κέντρο Κιάτου στις 5.30 μ.μ.

-- Στην Ηλεία, θα στηθεί μπλόκο στις 23/1 στο Λατίφι Αμαλιάδας.

-- Στη Μεσσηνία, προσυγκέντρωση στο σταθμό της Μεσσήνης, με σκοπό το στήσιμο μπλόκου στην ΕΟ Αθηνών - Καλαμάτας.

-- Στο Αγρίνιο, συγκέντρωση στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στις 11 π.μ.

-- Οι αγρότες από τις περιοχές της Κατούνας και του Ακτίου καλούν στις 12 το μεσημέρι στην Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική) στη Βόνιτσα.

-- Στη Ζάκυνθο, συγκέντρωση στις 10 π.μ. στη Λούμπα, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

-- Στην Πρέβεζα, προσυγκέντρωση στον Κόμβο Καναλακίου από το Σάββατο 21/1 στις 11 π.μ. και μπλόκο στις 23/1 στον Λούρο.

-- Στην Αρτα, το μπλόκο θα στηθεί στη Γέφυρα της Αρτας.

-- Στη Φθιώτιδα, μπλόκο στον κόμβο Ανθήλης.

-- Στη Νάουσα, το μπλόκο θα στηθεί στη διασταύρωση Νάουσας.

-- Στην Πέλλα, μπλόκο στο Γυψοχώρι.

-- Στην Κατερίνη, θα στηθεί μπλόκο στην Εθνική Οδό, στη γέφυρα στην είσοδο της Κατερίνης.

-- Στη Θεσσαλονίκη, συνεταιρισμοί και αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής θα στήσουν μπλόκο στα Μάλγαρα.

-- Στη Ροδόπη, από σήμερα θα γίνουν προσυγκεντρώσεις με τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και τη Δευτέρα θα στηθεί μπλόκο στον επαρχιακό δρόμο Κομοτηνής - Ξάνθης στο ύψος της Νέας Καλλίστης.

-- Η Επιτροπή Μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο Αργους Ορεστικού, τη Δευτέρα 23/1 καλούν τους αγρότες σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη.

-- Στο Ηράκλειο Κρήτης, θα στηθεί μπλόκο στον κόμβο Πραιτωρίων και θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Ηρακλείου.

-- Στα Χανιά, συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

-- Στη Λέσβο, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Καλλονή. Επίσης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νησιού χαιρετίζει την απόφαση του Αγροτικού Συλλόγου Αντισσας να ενταχθεί και να συμπορευτεί μαζί με τους άλλους 8 Συλλόγους που μετέχουν στην Ομοσπονδία.

-- Συγκέντρωση - σύσκεψη πραγματοποιείται αύριο στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του κλειστού αγροτικού Ιατρείου Βαλαώρας από την Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων Δήμου Αγράφων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org