Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπό διαρκή απειλή μισθοί, συντάξεις και λαϊκά δικαιώματα

ΚΚΕ: Επιβεβαιώνεται ότι το εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους ήταν το άλλοθι για τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται απ' τη νέα χρονιά, τη στιγμή που το κεφάλαιο παραμένει στο απυρόβλητο

Πρόσθετες διαβεβαιώσεις για την απαρέγκλιτη τήρηση του 3ου μνημονίου και για κάθε είδους συμπληρωματικά αντιλαϊκά μέτρα και συμφωνίες παρέχει η κυβέρνηση με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτου, προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕSM).

Η κυβέρνηση διευκρινίζει ότι οι ψευτοπαροχές της προς τους συνταξιούχους και η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ για ορισμένα νησιά δεν έχουν μόνιμο χαρακτήρα και γι' αυτό δεν απειλούν την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση και την αντιλαϊκή φοροληστρική πολιτική του κράτους.

Ταυτόχρονα, δεσμεύεται για νέες περικοπές και μέτρα σε βάρος των συνταξιούχων με την ενεργοποίηση του «κόφτη» και για αξιοποίηση στο εξής της υπεραπόδοσης των ματωμένων πλεονασμάτων σε συνεννόηση με τους «θεσμούς» και για συγκεκριμένες μόνο δράσεις, που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας και την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org