Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» πρόωρα ο σ. Γιάννης Τηνιακός

«Εφυγε» πρόωρα απ' τη ζωή, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο σ. Γιάννης Τηνιακός, σε ηλικία 66 ετών, μετά από παλικαρίσια μάχη που έδωσε με ασθένεια που τον ταλαιπώρησε χρόνια. Η κηδεία του έγινε χτες Τρίτη, στη Βαρειά Μυτιλήνης.

Η Κομματική Οργάνωση Λέσβου του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, «με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούν τον σύντροφο Γιάννη Τηνιακό, τον Γιαννάκη, όπως τον γνώριζε η κοινωνία του νησιού» και προσθέτει:

«Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το Μάη του 1950. Από παιδική ηλικία ακολούθησε το παράδειγμα του πατέρα του, που ήταν αρχικά μέλος της ΕΔΑ και Γραμματέας της Οργάνωσης του Σκοπέλου Λέσβου και μετά τη μεταπολίτευση έγινε μέλος του ΚΚΕ. Ο ίδιος, από το 1972 που γράφτηκε στη Σχολή Εργοδηγών Δομικών Εργων Δοξιάδη, ήρθε σε επαφή με την ΑντιΕΦΕΕ και την ΚΝΕ, συμμετέχοντας στο πλευρό της σε διάφορες δραστηριότητες. Μέλος της ΚΝΕ έγινε στη μεταπολίτευση και ενεργοποιήθηκε στο χώρο των τοπικών Συλλόγων, στη Λεσβιακή Ενωση Σπουδαστών. Το Μάρτη του 1975 επέστρεψε στη Μυτιλήνη, για να βοηθήσει στο στήσιμο των Οργανώσεων της ΚΝΕ στο νησί, όπου υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Οργάνωσης. Στο ΚΚΕ πέρασε το 1978 την περίοδο του 10ου Συνεδρίου του Κόμματος. Διατέλεσε, επί σειρά ετών, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, καθώς και Γραμματέας των Αχτίδων πόλης και υπαίθρου της Λέσβου. Τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος της ΚΟΒ Οικοδόμων και για όσο διάστημα του το επέτρεπε η επώδυνη κατάσταση της υγείας του, συνέβαλε με όποιον τρόπο μπορούσε στη δουλειά του Κόμματος, στο οποίο παρέμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στη γυναίκα του, Μαρία και στα παιδιά του, Κατερίνα και Γιώργο, που στάθηκαν δίπλα του και πάλεψαν μέχρι τέλος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εφυγε» από τη ζωή ο σ. Σταύρος Σκοπελίτης(16/2/2021)
Το ΚΚΕ αποχαιρετά ένα ξεχωριστό στέλεχός του, τον σ. Ηλία Βουλβούλη(14/6/2017)
Στη Μυτιλήνη(24/11/2015)
Πέθανε ο Δήμος Τσακνιάς(4/11/2014)
Για την εργαζόμενη νεολαία(11/12/2009)
Εκδηλώσεις των ΚΟ του ΚΚΕ(11/7/1999)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org