Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Δεσμεύσεις για έργα υποδομής με γνώμονα τις ανάγκες του κεφαλαίου

Eurokinissi

Τη δέσμευση απέναντι στο κεφάλαιο ότι η κυβέρνηση θα δώσει προτεραιότητα σε έργα υποδομής που έχει ανάγκη για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του, ανέλαβε ο πρωθυπουργός κατά την τελετή εγκαινίων της περιμετρικής οδού Καλαμάτας, την περασμένη Παρασκευή.

Για τη σημασία του συγκεκριμένου και άλλων έργων ως προς την επίτευξη αυτού του στόχου, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι «ο περιορισμός των αποστάσεων δυναμώνει τις πόλεις, η βελτίωση των οδικών μεταφορών και η μείωση του μεταφορικού κόστους ενισχύει σημαντικά την τοπική οικονομία και ιδιαίτερα την τοπική παραγωγή. Παραδίδουμε, λοιπόν, σήμερα ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο (...) Σε δύο χρόνια καταφέραμε όσα οι κήνσορες της ανάπτυξης δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν εδώ και μια δεκαετία (...) Και συνεχίζουμε με την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου από την Πάτρα στον Πύργο και από τον Πύργο στη Μεσσηνία».

Στην προσπάθεια να διαφοροποιήσει την κυβέρνησή του από προηγούμενες, που επίσης προέκριναν έργα υποδομής με κριτήριο τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι του λαού, ο Αλ. Τσίπρας διεκδίκησε τα εύσημα για την αναθεώρηση της αρχικής σύμβασης, ενώ κόμπασε για την προάσπιση του «δημοσίου συμφέροντος» κάνοντας λόγο για «επιζήμιες για το δημόσιο συμβάσεις» κατά την περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και «αμαρτωλό παρελθόν που επιχειρούμε να αφήσουμε πίσω», επιχειρώντας να κρύψει ότι και στη φάση της ανάπτυξης και στην κρίση το καπιταλιστικό κράτος στηρίζει με όλα τα μέσα την καπιταλιστική κερδοφορία. Στέλνοντας, όπως γίνεται και τώρα, το λογαριασμό στο λαό που έχει πληρώσει πολλαπλά για τα αυτονόητα αυτά έργα, ενώ - παρά τη φιλότιμη προσπάθεια της κυβερνητικής προπαγάνδας - θα συνεχίσει να τα χρυσοπληρώνει και με το «νέο σύστημα» αναλογικής χρέωσης και τα πλευρικά διόδια, ακόμα και «μια ανάσα» από την πόλη της Καλαμάτας.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός καθησύχασε τους επιχειρηματικούς ομίλους ότι η ανάπτυξη έρχεται, εμφανίζοντάς την παραπλανητικά ως επωφελή και για το λαό, με δηλώσεις συσκότισης του ταξικού και αντιλαϊκού χαρακτήρα της, όπως «...ο ήλιος σηματοδοτεί το γεγονός ότι σιγά σιγά η χώρα και η οικονομία φεύγει από τη σκιά», ότι η δεύτερη «αξιολόγηση» «θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σηματοδοτώντας την έναρξη του «μεγάλου έργου της παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας», που βέβαια έχει ως «προαπαιτούμενο» το τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και τη μόνιμη φοροληστεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει» τις παγίδες εγκλωβισμού του λαού(25/2/2020)
Εργα για τα κέρδη των επιχειρηματιών και όχι για τις ανάγκες του λαού(28/12/2016)
Ερχονται πανάκριβα διόδια λόγω ιδιωτικοποίησης(13/1/2008)
Μια ατέλειωτη καρμανιόλα το εθνικό οδικό δίκτυο(8/5/2003)
ΘΕΑΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(8/8/2002)
ΘΕΑΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(7/8/2002)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org