Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εισβολή χρυσαυγιτών σε εκδήλωση με συνδιοργανωτή το DEB

Στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), στην οδό Ακαδημίας, εισέβαλαν νωρίς χτες το μεσημέρι βουλευτές και μέλη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Στόχο είχαν να διακόψουν συζήτηση της ΜΚΟ «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» - «Ελληνική Ομάδα για τα δικαιώματα των μειονοτήτων» με θέμα: «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών», με αφορμή την «παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ήταν το εθνικιστικό «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» (DEB), που δραστηριοποιείται στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους και οι βουλευτές Παναγιώτης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος, Βαγγέλης Καρακώστας, Νίκος Μίχος και Κώστας Μπαρμπαρούσης, συγκεντρώθηκαν πρώτα έξω από το κτίριο, όπου φώναξαν συνθήματα. Κατόπιν έφτασαν στον τρίτο όροφο όπου διεξαγόταν η εκδήλωση. Εκεί φώναξαν υβριστικά συνθήματα, προπηλάκισαν, έβρισαν, απείλησαν και αποχώρησαν με στρατιωτικό παράγγελμα.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με σχετική του ανακοίνωση, κατήγγειλε το γεγονός κάνοντας ανάμεσα σε άλλα λόγο για «προκλητική και βίαιη εισβολή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ