Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες δηλώσεις «ξεπλύματος» της εγκληματικής Χρυσής Αυγής

Μετά τα χαριεντίσματα των κυβερνητικών βουλευτών με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο και τη Ρω, με μια συνέντευξη αυτή τη φορά, δόθηκε η συνέχεια στο «ξέπλυμα» της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής από τους βουλευτές και τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδινή της Κυριακής», ήρθε να υποστηρίξει ουσιαστικά ότι πρέπει να υπάρξει σύγκλιση με τη ΧΑ και να ενθαρρυνθεί η υπαγωγή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στους «θεσμούς της Δημοκρατίας»...

Δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη, όμως, πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης, δηλαδή ο εκδημοκρατισμός, και να ακολουθήσουν οι εικόνες (συνύπαρξης στο Καστελόριζο κ.λπ.)».

Ερωτηθείς πώς μπορεί να επέλθει η σύγκλιση με τη ΧΑ, απαντά: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή τη στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα». Μάλιστα, σε ερώτηση αν «τον τελευταίο καιρό η Χρυσή Αυγή έχει αρχίσει να εκδημοκρατίζεται», ο Νίκος Παρασκευόπουλος απάντησε: «Ετσι γενικευμένα δεν θα το έλεγα. Μάλλον, όμως, έχουμε λιγότερη βία απ' όσο είχαμε πριν από τρία χρόνια», «ξεχνώντας» βέβαια ότι το διάστημα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της ΧΑ, όπου σειρά μαρτύρων έχουν αναδείξει με τις καταθέσεις τους το ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της, αλλά και τα τελευταία κρούσματα επιθέσεων της ναζιστικής οργάνωσης σε νησιά και σε περιοχές που υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, αλλά και την προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να «κρατήσουν αποστάσεις», επανήλθε με διευκρινιστική δήλωση, όπου επί της ουσίας επιβεβαίωσε τα αρχικά λεγόμενά του, μιλώντας μεταξύ άλλων για το ότι «κάθε ανθρώπινο ον έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση» και «η δήλωσή μου πάντως καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ιστορία δεν ξεπλένεται». Ουσιαστικά, δηλαδή, κάνοντας πλάτη στη μόνιμη προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να συγκαλύψει το ναζιστικό χαρακτήρα της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ