Σάββατο 18 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η κοροϊδία

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ κάποια στιγμή να ...σταματήσουν να μας κοροϊδεύουν με το Ασφαλιστικό; Τέλος πάντων, αν ...ντρέπονται τόσο πολύ για τις πολιτικές τους απόψεις σχετικά με το θέμα οι κυβερνώντες, δεν έχουν παρά να τις εγκαταλείψουν.

Αλλιώς δε γίνεται από τη μια ο υπουργός Εργασίας να μας λέει ότι «δεν τρέχει τίποτε» και οι εκτιμήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας περί εξίσωσης των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών. Προς τα πάνω φυσικά...

Το γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση δεν επρόκειτο να εγκαταλείψει ένα ακόμα όπλο της στην προσπάθειά της να επιβάλει την «ασφαλιστική της μεταρρύθμιση», αλλά ας μην υποτιμά και τη νοημοσύνη μας.

Εκτός πια αν ...αναζητείται επειγόντως άλλοθι για κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες, προκειμένου να συμφωνήσουν σε όλα αυτά και η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να αποτελέσει τη βάση των επιχειρημάτων περί ...μονόδρομου.

Παρεμπιπτόντως είδατε τίποτε σχετικά με το ασφαλιστικό στα χτεσινά τηλεοπτικά δελτία; Φυσικά, όχι. Οταν υπάρχουν σοβαρά θέματα όπως το πού πέρασε τις διακοπές της η Αθηνά Ωνάση, πού καιρός για τέτοια...

ΜΑΛΙΣΤΑ τελειώνουν τις διακοπές τους και ο Σημίτης και ο Καραμανλής και τώρα ετοιμάζονται για τη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης, ο μεν πρώτος για να εξαγγείλλει ...«κοινωνικές παροχές» και ο δεύτερος για να απαντήσει.

Εν ολίγοις, εξαρχής παραδέχονται αμφότεροι πως ό,τι γίνει από το βήμα της ΔΕΘ θα είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι και σε τίποτε δεν πρόκειται να αφορούν όλα αυτά την εφαρμοζόμενη πολιτική. Αλλωστε επ' αυτής δεν υπάρχει διαφωνία.

Μια φορά, όπως μαθαίνουμε, τα επιτελεία και των δυο κομμάτων βρίσκονται ...υπ' ατμόν. Αν μη τι άλλο και οι δυο τους θα πάνε ...διαβασμένοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ