Σάββατο 18 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αρχίζει ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ

Αρχισε ουσιαστικά η ΝΑΤΟική επέμβαση στη γειτονική ΠΓΔΜ, αφού χτες το βράδυ αναμένονταν οι πρώτοι 50 Βρετανοί στρατιώτες, που θα συμπληρωθούν με άλλους 350 μέχρι την Κυριακή. Ηδη έχουν εγκατασταθεί στα Σκόπια 120 Τσέχοι αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι θα αποτελέσουν τις δυνάμεις ασφαλείας της ΝΑΤΟικής αποστολής.

Στο μεταξύ, λόγω της αστάθειας που επικρατεί στη χώρα και των ολοφάνερων κινδύνων (ακόμα και χτες υπήρχαν συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των Αλβανών αυτονομιστών στο Τέτοβο και στο Κουμάνοβο) υπάρχει καθυστέρηση στην απόφαση για την τελική μορφή της επέμβασης. Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες αποφάσισαν να στείλουν τον Αμερικανό στρατηγό Τζ. Ράλστον για να εξετάσει τις πιθανότητες τήρησης της «εκεχειρίας», ώστε να μεθοδεύσουν την αποστολή των 3.500 στρατιωτών.

Σ' αυτές τις συνθήκες η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί σε αναμονή το 525 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού για να το στείλει στις καινούριες ΝΑΤΟικές περιπέτειες. Χτες ο λαός της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς συμμετείχε σε συγκέντρωση ανατροπής των κυβερνητικών σχεδίων.


ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ