Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Εκδηλώσεις στο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ

Από την εκδήλωση με «Το καπνισμένο τσουκάλι»
Από την εκδήλωση με «Το καπνισμένο τσουκάλι»
Παράλληλα με τα μαθήματα και τις συναντήσεις καλλιτεχνικών ομάδων συνεχίζονται και οι εκδηλώσεις στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, που ήταν προγραμματισμένες για το μήνα Νοέμβρη. Συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

  • Σάββατο, 19 Νοέμβρη, 18.30 «Οι μουσικοί της Βρέμης και η Τόλμη των παραμυθιών» από την ομάδα «ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΙ», θεατρική και μουσική παράσταση για παιδιά.
  • Κυριακή, 20 Νοέμβρη, 19.30 προβολή της ταινίας «Θωρηκτό Ποτέμκιν», προλογίζει ο σκηνοθέτης Σήφης Στάμου.
  • Κυριακή, 27 Νοέμβρη 19.30, «Εγώ θα μείνω με τους εργάτες να τραγουδήσω....», θεατρικό αναλόγιο με ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα.
Το «Καπνισμένο Τσουκάλι»

Σε μια ανάλογη εκδήλωση, την περασμένη Κυριακή, μαθητές του Λαϊκού Φροντιστηρίου Ηλιούπολης είχαν παρουσιάσει στο Στέκι της ΚΝΕ «Το Καπνισμένο Τσουκάλι», το έργο του Γιάννη Ρίτσου, που μελοποίησε εξαιρετικά ο Χρήστος Λεοντής. Μέσα από τη δύναμη της ποίησης του Ρίτσου, ακουμπώντας στο έργο που έγραψε ο ποιητής το 1948 ενώ ήταν εξόριστος στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Πολιτικών Κρατουμένων στο Κοντοπούλι Λήμνου, ο συνθέτης καταθέτει μια από τις σπουδαιότερες μελοποιήσεις που γνώρισε το ελληνικό τραγούδι. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η μελοποίηση έγινε το Φλεβάρη του 1973, ακριβώς την επομένη των γεγονότων της Νομικής Σχολής.

«Αυτά τα κόκκινα σημάδια», «Και να αδερφέ μου», «Τούτες τις μέρες» είναι κάποια από τα τραγούδια που μεταφέρουν μέχρι σήμερα μηνύματα συγκλονιστικά και πάντα επίκαιρα που αγγίζουν βαθιά και ακούστηκαν στην εκδήλωση.

Στο μουσικό σχήμα συμμετείχαν οι Σαράντος Αντζουλάτος, Δημήτρης Ζήσης, Χριστιάννα Μανιού, Στέφανος Μπακλαβάς, Δημήτρης Πέππας και Ελένη Τσόνη. Την απαγγελία έκανε ο Νίκος Βεχλίδης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ