Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου ζουν στους σύγχρονους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες

Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατέθεσαν χτες στεφάνια στο Πολυτεχνείο

Η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καταθέτει στεφάνι εκ μέρους του Κόμματος

Eurokinissi

Η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καταθέτει στεφάνι εκ μέρους του Κόμματος
«Ενας αιώνας αγώνες και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», «Αγώνας, γνώση, τόλμη και αντοχή. Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική», τα συνθήματα που κυριάρχησαν χτες το πρωί στο χώρο του Πολυτεχνείου, όπου εκατοντάδες νέοι και εργαζόμενοι υποδέχτηκαν τις αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του «Ριζοσπάστη» που κατέθεσαν στεφάνια.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, το στεφάνι στη μνήμη των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης κατέθεσε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το μήνυμα του Πολυτεχνείου το έδωσαν οι χιλιάδες εργάτες και νεολαίοι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χτες το βράδυ στην Ομόνοια και υποδέχτηκαν αγωνιστικά τον ηγέτη της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής δύναμης, των ΗΠΑ, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στους χιλιάδες αγωνιστές του Πολυτεχνείου, της αντιδικτατορικής πάλης, αυτοί θρυμμάτισαν την προσπάθεια εξωραϊσμού της επίσκεψης Ομπάμα στην Ελλάδα, όπου επιχειρείται να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι απ' τη συμμετοχή του στα αιματοβαμμένα ιμπεριαλιστικά σχέδια θα έχει να κερδίσει και ο ίδιος. Κάθε άλλο, θα καταθέσει νέες θυσίες. Νέα βάσανα περιμένουν τον ελληνικό λαό και τη νεολαία από την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς - ΝΑΤΟικούς τυχοδιωκτισμούς. Οι ευχαριστίες του κ. Ομπάμα, που περιθάλπουν τα θύματα της πολιτικής τους, τους χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Ελλάδα, οι ευχαριστίες τους ότι συνεχίζουμε να δαπανούμε το 2% του ΑΕΠ μας για ΝΑΤΟικές δαπάνες, δείχνουν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα περιμένουν νέα βάσανα την εργατική τάξη, νέες θυσίες, ακριβώς για να υπηρετηθούν αυτά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τα κέρδη της ελληνικής πλουτοκρατίας στην περιοχή. Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, μόνος δρόμος είναι ο αγώνας, η αντεπίθεση, η επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουμε μπροστά μας τις επόμενες μέρες».

Ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου

Eurokinissi

Ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου
Στεφάνι κατέθεσε και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, που αμέσως μετά δήλωσε:

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, 43 χρόνια μετά, συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις νεότερες γενιές. Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα, ζουν καθημερινά στους αγώνες της νεολαίας και του λαού για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα. Ζουν στον αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Το σύνθημα στην γκρεμισμένη πύλη του Πολυτεχνείου "έξω το ΝΑΤΟ" δεν μπορεί ούτε να ξεχαστεί, ούτε να διορθωθεί, όσο κι αν προσπαθούν οι σημερινοί απολογητές του συστήματος, είτε με ψεύτικα λόγια, είτε με την καταστολή και την απαγόρευση διαδηλώσεων. Με το ΚΚΕ μπροστά, βγαίνουμε στο δρόμο της αντεπίθεσης για τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Εκ μέρους του «Ριζοσπάστη» στεφάνι κατέθεσε ο Δημήτρης Καραγιάννης, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, σήμερα Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, θα καταθέσουν στεφάνια στο χώρο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ