Σάββατο 15 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΝOTIA ΚΟΡΕΑ
Επαφές υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας

ΣΕΟΥΛ.--

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, Τζον Κέρι και Αστον Κάρτερ, και Γιουν Μπιγιούνγκ-σε και Χαν Μιν-κου, θα έχουν συνομιλίες για θέματα «ασφάλειας» την επόμενη Τετάρτη 19 Οκτώβρη στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας στη Σεούλ, στη συνάντηση των τεσσάρων αξιωματούχων θα συζητηθεί μια ευρεία γκάμα διμερών, περιφερειακών και διεθνών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων των «αυξανόμενων πυρηνικών και πυραυλικών απειλών του Βορρά». «Οι υπουργοί θα δώσουν διαβεβαιώσεις για τη σιδηρά συμμαχία των δύο χωρών ενάντια στις προκλήσεις του Βορρά», ενώ στο «τραπέζι» θα τεθεί και το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγιάνγκ και κινήσεων «εκτεταμένης αποτροπής» (των κινήσεων της ΛΔ Κορέας).

Από τη μεριά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπογραμμίστηκε ότι τα υπουργεία «θα διερευνήσουν ευκαιρίες για περαιτέρω συντονισμό της απάντησής μας στην αυξανόμενη απειλή της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας, στον απόηχο της πυρηνικής δοκιμής της 9ης Σεπτέμβρη», ενώ θα ανταλλαγούν και σκέψεις για άλλες «πιεστικές περιφερειακές και παγκόσμιες προτεραιότητες».

Στο μεταξύ, χτεσινό τηλεγράφημα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου «Γιονάπ» ανέφερε ότι η Σεούλ εξετάζει και το ενδεχόμενο επιβολής μονομερών κυρώσεων, στην περίπτωση που η σχετική συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα διαρκέσει πολύ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org