Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Τίμησε τα 40 χρόνια της ΟΓΕ

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΟΓΕ διοργάνωσε η Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) την Πέμπτη 6/10 στο δημοτικό θέατρο «ΟΥΛ». Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία από την Κική Καρυώτη, πρόεδρο του Συλλόγου, και ακολούθησε αφιέρωμα στα 40 χρόνια της ΟΓΕ μέσα από κείμενο - αφήγηση όπου παρεμβάλλονταν τραγούδια και ποιήματα. Στο τέλος της εκδήλωσης χαιρέτισε η Ελένη Παχή, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου και μαχήτρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Στην ομιλία της, η Κική Καρυώτη, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε: «Αυτό που μας διαφοροποιεί από τις άλλες γυναικείες οργανώσεις δεν είναι μόνο η αγωνιστική μας δράση, με συνέχεια αυτά τα 40 χρόνια. Παλεύουμε για τη γυναικεία ισοτιμία, για τις σύγχρονες ανάγκες μας, παίρνοντας υπόψη ότι σήμερα υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες που δίνει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μπορεί η γυναίκα να συνδυάζει αρμονικά την εργασία με τη μητρότητα. Που σημαίνει ότι χρειάζεται πλήρης και αποκλειστική κρατική, κοινωνική προστασία της μητρότητας. Με δωρεάν σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες στήριξης όλων των αναγκών της γυναίκας, σε κάθε ηλικιακή περίοδο της ζωής της.

Οσο σκληρός και αν είναι ο αντίπαλος, σε αυτόν το δρόμο δεν είμαστε μόνες μας. Είμαστε κομμάτι της Κοινωνικής Συμμαχίας. Το ΠΑΜΕ, στο οποίο συσπειρώνονται εκατοντάδες σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες γυναικών της ΟΓΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, που συσπειρώνει συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών, Επιτροπές Αγώνα, η ΠΑΣΥ, με τους Αγροτικούς Συλλόγους, το ΜΑΣ, με τους φοιτητικούς συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα σε Σχολές ΑΕΙ - ΤΕΙ, μπορούν σήμερα να εμπνεύσουν αισιοδοξία στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ