Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη στις 30 Οκτώβρη

Θα γίνει στη Νίκαια της Λάρισας στις 12 μ. και σηματοδοτεί την έναρξη νέου κύκλου κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς

Την περίοδο των Μπλόκων, οι αγρότες συζητούσαν καθημερινά την εξέλιξη του αγώνα τους (φωτ. από τη Νίκαια)
Την περίοδο των Μπλόκων, οι αγρότες συζητούσαν καθημερινά την εξέλιξη του αγώνα τους (φωτ. από τη Νίκαια)
Μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 30 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια Λάρισας, πραγματοποιεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων για την καλύτερη οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, ενώ δηλώνει συμμετοχή και στα συλλαλητήρια στις 17 Οκτώβρη που διοργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Είναι μονόδρομος η οργάνωσή μας, η συγκρότηση και η ουσιαστική λειτουργία Αγροτικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα κ.λπ. Χαιρετίζουμε τις Ομοσπονδίες και τους δεκάδες Αγροτικούς Συλλόγους που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα μετά τα Μπλόκα. Μπορούμε να συγκροτήσουμε και άλλους νέους, σε επίπεδο χωριού ή ομάδας χωριών, που θα συσπειρώσουν τους μικρομεσαίους αγρότες, θα ενημερώνουν και θα κινητοποιούν διεκδικώντας λύσεις για όλα τα οξυμένα προβλήματα στην ύπαιθρο.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποφάσισε τη διεύρυνσή της με όλες τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται σήμερα, έχουν λειτουργία και δράση και με όσες θα συγκροτηθούν το επόμενο διάστημα σε επίπεδο νομού ή ευρύτερης περιοχής και επιθυμούν την ένταξή τους.

Στη σύσκεψη καλούνται να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους οι Επιτροπές των Μπλόκων, οι Ομοσπονδίες, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα στα χωριά, αγρότες και κτηνοτρόφοι που συναντηθήκαμε στο καμίνι των αγώνων των Μπλόκων. Απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα στα Μπλόκα που έχουν τη διάθεση να αντιπαλέψουν την ΚΑΠ, της ΕΕ και των κυβερνήσεων, όλους τους αγροκτηνοτρόφους, αλιείς, που συνειδητοποιούν ότι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα με μαζικούς λαϊκούς αγώνες ανατροπής.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καταγγέλλει την προσπάθεια καλλιέργειας μοιρολατρίας και ηττοπάθειας από όσους βρέθηκαν απέναντί μας σε άλλα μπλόκα και προέβαλαν αιτήματα των μεγαλοαγροτών - επενδυτών, όπως το διαχωρισμό των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη. Διαχωρισμό που τον υλοποίησε η κυβέρνηση με στόχο την πιο γρήγορη συγκέντρωση της γης και παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών.

Σήμερα είναι φανερό ακόμη και σε αυτούς που καλοπροαίρετα πίστευαν ότι θα τους βοηθήσει αυτός ο διαχωρισμός, ότι κανένα ουσιαστικό όφελος δεν θα φέρει στους ίδιους η καταστροφή και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Ούτε φτηνότερα μέσα και εφόδια παίρνουν, ούτε μικρότερη φορολογία ή ασφαλιστικές εισφορές έχουν, ούτε καλύτερες τιμές στα προϊόντα τους. Ενώ όχι μόνο δεν θα παίρνουν μεγαλύτερες ενισχύσεις, αλλά θα υπάρξει παραπέρα μείωσή τους με την εφαρμογή αυτού του διαχωρισμού.

Ετοιμαζόμαστε για νέες μάχες, με στόχο να ανατρέψουμε τα μέτρα και την αντιλαϊκή πολιτική που μας καταστρέφει. Από αύριο παίρνουμε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ανάδειξης αιτημάτων και προβλημάτων ανά περιοχή, με συνεδριάσεις, συσκέψεις, περιοδείες και αγωνιστικές παρεμβάσεις, με στόχο τη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ