Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ
Από τη δράση κάθε σωματείου θα κριθεί η επιτυχία τους

Μέχρι στιγμής 436 συνδικαλιστικές οργανώσεις στηρίζουν την πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και καλούν στα συλλαλητήρια

Στην τελική ευθεία για το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., και για τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται σε άλλες πόλεις, σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα εντείνουν τις προετοιμασίες τους, με εξορμήσεις, συσκέψεις και συνελεύσεις, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους των κλάδων και των περιοχών τους.

Μέχρι στιγμής, 436 συνδικαλιστικές οργανώσεις στηρίζουν την πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για την οργάνωση της πάλης με αιχμή το μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων. Τη μέρα του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, τα σωματεία θα παραδώσουν στη Βουλή το δικό τους σχέδιο νόμου, που συντάχθηκε με πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και προβλέπει αποκατάσταση των ΣΣΕ και την κατάργηση προηγούμενων αντεργατικών νόμων.

Για τις 17 Οκτώβρη, συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί επίσης σε Θεσσαλονίκη (6.30 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου), Πάτρα (6.30 μ.μ., πλατεία Γεωργίου), Καβάλα (6.30 μ.μ., πλατεία Καπνεργάτη), Αγρίνιο (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Λαμία (7 μ.μ, πλατεία Πάρκου), Λάρισα, (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Λευκάδα (6.30 μ.μ., Αη Μηνάς), Ηράκλειο (7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας), Ρέθυμνο (7.30 μ.μ., πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων), Χανιά (7 μ.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων), Κοζάνη (7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Πτολεμαΐδα (7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Καστοριά (6.30 μ.μ., πρώην Νομαρχία). Για την Τρίτη 18/10 συγκεντρώσεις έχουν οριστεί σε Βόλο (6.30 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου) και Χαλκίδα (6.30 μ.μ., πλατεία Αγοράς), Κατερίνη (6.30 μ.μ., Συντριβάνι - Πλατάνι), Νάουσα (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία).

Φορείς καλούν στις συγκεντρώσεις

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). «Στο πλευρό των σωματείων, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων που παίρνουν την πρωτοβουλία και διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να αναπληρώνουν τις βαριές απώλειες των τελευταίων χρόνων, παλεύουμε για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ο ένας μετά τον άλλο οικοδομούν έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα για εμάς και τα παιδιά μας», τονίζει.

Την πρωτοβουλία των σωματείων στηρίζει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και καλεί τους εργαζόμενους στην Πρόνοια, στην Ειδική Αγωγή, τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους στο συλλαλητήριο. «Θέλουν εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους. Θέλουν τους ανάπηρους στον Καιάδα», υπογραμμίζει.

Κάλεσμα στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ): «Ενώνουμε κι εμείς τη δική μας φωνή, προσθέτουμε τη δική μας δύναμη στην πάλη με το σχέδιο νόμου των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συντονίζουν τη δράση τους, διεκδικώντας με ανυποχώρητο αγώνα την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας».

Συνελεύσεις και συσκέψεις

Με πρόγραμμα Γενικών Συνελεύσεων σε όλα τα παραρτήματά του προετοιμάζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας τη συμμετοχή των οικοδόμων στο συλλαλητήριο. Συνελεύσεις θα γίνουν με βάση το παρακάτω πρόγραμμα: Την Πέμπτη 13/10 σε Ιλιον - Καματερό (7 μ.μ., Μενελάου 33 και Χρυσηίδος). Την Παρασκευή 14/10 σε Κέντρο (7 μ.μ., Βερανζέρου 1 πλατεία Κάνιγγος), Αιγάλεω (7 μ.μ., Ελλης και Ανδριανουπόλεως), Βόρεια - Βορειοανατολικά (7 μ.μ., Μαραθώνος 96, Γέρακας), Βύρωνα - Καισαριανή - Ζωγράφου (7 μ.μ., Κύπρου 111-113), Καλλιθέα (7 μ.μ., Αριστείδου 92), Μενίδι - Ανω Λιόσια (7 μ.μ., Δεκελείας 42), Νέα Ιωνία - Ηράκλειο (6.30 μ.μ., Νισύρου 20), Πειραιά (7 μ.μ., Ομ. Σκυλίτση 19) και Περιστέρι (6.30 μ.μ., Θεοφράστου και 40 Εκκλησιών). Την Κυριακή 16/10 σε Ηλιούπολη - Μπραχάμι (11 π.μ., Στ. Σαράφη 40). Την Κυριακή 6 Νοέμβρη, θα γίνει η κεντρική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου, στις 9 π.μ., στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42), όπου θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα στη δράση του.

Τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο έχει αποφασίσει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Παράλληλα, καλεί τα σωματεία των εμποροϋπαλλήλων στην Αττική, κλαδικά και επιχειρησιακά, σε σύσκεψη την Κυριακή, με θέμα το πλαίσιο αιτημάτων για τις ΣΣΕ. Το ζήτημα των Συμβάσεων θα βρεθεί στο επίκεντρο και της επόμενης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, την Κυριακή 30 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του Συλλόγου.

Χτες, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το συλλαλητήριο που θα γίνει τη Δευτέρα στην πόλη. Επόμενος αγωνιστικός σταθμός θα είναι το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο εργατών - αγροτών - ΕΒΕ για την ανεργία και για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, την Τετάρτη 2 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Στην Πάτρα, 21 πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 14/10, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο (4ος όροφος), ενώ το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας καλεί σε σύσκεψη την Κυριακή 16/10, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του. Τέλος, εκδήλωση για τις Συλλογικές Συμβάσεις οργανώνει η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 13/10, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας (Φριζή 10, Χαλκίδα) και η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, τη μέρα του συλλαλητηρίου, καλεί επίσης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΝΑΤ, στις 11 π.μ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org