Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στο ΚΕΣΕΝ

Τα πρόσθετα προβλήματα σε βάρος των μετεκπαιδευομένων με την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) καταγγέλλει η ΠΕΜΕΝ. Ενα από τα βασικά προβλήματα είναι η έλλειψη εκπαιδευτικών και ναυτοδιδασκάλων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΜΕΝ σημειώνει ότι «δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις εκπαιδευτικών στα ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών, με αποτέλεσμα την ελλιπή παρακολούθηση μαθημάτων, ενώ η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών συνεχίζουν να είναι ωρομίσθιοι, χωρίς να γίνονται προσλήψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Η διαχρονική αποβολή των ναυτοδιδασκάλων συνεχίζεται, με αποτέλεσμα αυτή την περίοδο να μην υπάρχει κανένας στο ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών, σε σχέση με την περσινή περίοδο που εργάζονταν 3 ναυτοδιδάσκαλοι».

Σε αυτές τις συνθήκες, συνεχίζει η ΠΕΜΕΝ, δεν πραγματοποιήθηκε η έναρξη των μαθημάτων στο ειδικό σχολείο ERM-ERS. «Αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό με την αντικατάσταση των διπλωμάτων και πιστοποιητικών (τροποποίηση STCW), που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις 31-12-2016, δημιουργεί σωρεία προβλημάτων στον οικονομικό και επαγγελματικό προγραμματισμό, σε βάρος των ναυτεργατών και των οικογενειών τους, με αποτέλεσμα να βρίσκουν έδαφος τα παράσιτα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Απαιτούμε άμεσα το ΥΕΝ και οι υπηρεσίες του να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών σε ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση με προσλήψεις εκπαιδευτικών και ναυτοδιδασκάλων, για την αντικατάσταση των διπλωμάτων και πιστοποιητικών των ναυτεργατών, ενάντια στα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ