Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΘΡΙΑΣΙΟ»
Πεπαλαιωμένος και ασυντήρητος ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός

Τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, που προκαλούνται εξαιτίας του παλιού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αναδεικνύει η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο «Θριάσιο». Συχνές βλάβες στον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, κλινικές και χειρουργεία, μηχανήματα που τίθενται εκτός λειτουργίας ή λειτουργούν χωρίς την κατάλληλη συντήρηση, είναι μερικά από τα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου από το κράτος.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει μια σειρά περιστατικών: Στη Γενική ΜΕΘ του νοσοκομείου πρόσφατα σημειώθηκε βλάβη σε αναπνευστήρα που ήταν συνδεδεμένος και παρείχε αναπνευστική υποστήριξη σε διασωληνωμένο ασθενή. Στα χειρουργεία του νοσοκομείου το καλοκαίρι σταμάτησε να λειτουργεί μηχάνημα παροχής αναισθησίας κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, ενώ πριν μία βδομάδα παρουσιάστηκε βλάβη σε οθόνη καταγραφής (monitor). Στο Αναισθησιολογικό λειτουργούν οριακά 5 από τα 7 Αναισθησιολογικά μηχανήματα, ενώ είναι χωρίς επίσημο σέρβις από τον Ιούνη 2014. Οριστικά εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί οι 6 από τις 8 οθόνες καταγραφής (monitors) της Μονάδας Μεταναισθητικής Φροντίδας.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο καλούν τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής να διεκδικήσουν: Συντήρηση και αντικατάσταση, όπου χρειάζεται, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό για να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στις λαϊκές οικογένειες. Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των επικουρικών και εργολαβικών εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σταματήσει η υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου(9/7/2020)
Τεράστια προβλήματα για εργαζόμενους και ασθενείς... «εισιτήριο» για επιχειρηματικά συμφέροντα(14/7/2018)
Εφημερίες ...«δυνητικά επικίνδυνες»(25/4/2013)
Διεκδικούν κάλυψη των υγειονομικών αναγκών(6/5/2005)
Ξεπερνά τα όρια αντοχής το καλοκαίρι(28/5/2004)
Σοβαρά «τραύματα » απ' την κυβερνητική πολιτική(19/6/2001)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org