Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πώληση όπλων 1,15 δισ. δολαρίων στη Σ. Αραβία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΡΙΑΝΤ.--

Ενα 24ωρο μετά την προχτεσινή επανέναρξη των φονικών αεροπορικών επιδρομών της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της σε βάρος του λαού της Υεμένης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την επίτευξη νέας συμφωνίας με τη σαουδαραβική μοναρχία για την πώληση όπλων, αρμάτων μάχης και άλλων στρατιωτικών εξοπλισμών συνολικής αξίας 1,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το νέο στρατιωτικό πακέτο (μποναμάς για τα αμυντικά μονοπώλια στις ΗΠΑ) συμπεριλαμβάνει την πώληση πάνω από 130 αρμάτων μάχης ABRAMS, 20 τεθωρακισμένων οχημάτων διάσωσης και μεγάλων ποσοτήτων οπλοπυροβόλων και πυρομαχικών.

Τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου έχουν περιθώριο 30 μέρες να μπλοκάρουν τη συμφωνία, αν και κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα σπάνιο. Η λεγόμενη «Υπηρεσία Συνεργασίας για την Ασφάλεια των ΗΠΑ» του Πενταγώνου, πάντως, τη λανσάρισε λίγο - πολύ σαν «μεγάλη ευκαιρία», σημειώνοντας ότι «είναι προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ η αύξηση της ασφάλειας ενός στρατηγικού περιφερειακού εταίρου (όπως η Σαουδική Αραβία) και αυτή την υποστήριξη θα την αυξήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ