Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αναστολή απεργίας με υποχώρηση της εργοδοσίας

Και έναρξη απεργίας στη «Eurostar»

Απεργοί σιδηροδρομικοί στο Λονδίνο

Copyright 2016 The Associated

Απεργοί σιδηροδρομικοί στο Λονδίνο
ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Ανέστειλαν από χτες στις 22.00 μ.μ. (ώρα Λονδίνου) την πενθήμερη απεργία, που θα ολοκληρωνόταν αύριο (Παρασκευή), οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι στην εταιρεία «Southern Railway» μετά την υποχώρηση της εργοδοσίας και την απόφασή της να ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο RMT, δίχως προϋποθέσεις, με στόχο την εξεύρεση συμφωνίας που θα γεφυρώσει τις διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές και θα ικανοποιήσει βασικά εργασιακά αιτήματα των εργαζομένων.

Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου RMT, Μάικ Κας, κάλεσε τα μέλη του συνδικάτου να αναστείλουν την απεργία θεωρώντας ότι δίνεται μία καλή ευκαιρία για διαπραγματεύσεις χωρίς «όρους και προϋποθέσεις» που έθετε προηγουμένως η εργοδοσία.

Το ίδιο 24ωρο, ωστόσο, ανακοινώθηκε νέα απεργιακή κινητοποίηση στη σιδηροδρομική εταιρεία «Eurostar», με γραμμές που συνδέουν τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη μέσω της σήραγγας της Μάγχης, με βασικό αίτημα τη βελτίωση των ωραρίων εργασίας των εργαζομένων με βάση συμφωνία του 2008, την οποία αθέτησε η διοίκηση της εταιρείας. Η επταήμερη απεργία αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα είναι τετραήμερη και θα ξεκινήσει αύριο (Παρασκευή 12 Αυγούστου) και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 15 Αυγούστου. Η δεύτερη φάση της απεργιακής κινητοποίησης θα γίνει από τις 27 έως τις 29 τρέχοντος μηνός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικάτου, RMT, το 95% των εργαζομένων ψήφισε υπέρ της απεργιακής κινητοποίησης.

Ως γνωστόν η πλειοψηφία μετοχών της «Eurostar» ανήκει στη γαλλική δημόσια εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF, η οποία απέφυγε να σχολιάσει άμεσα την απόφαση του συνδικάτου RMT για την απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ