Σελ. /20
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 - αριθ. φύλλου: 12503

Τρομοκρατικές απειλές κατασχέσεων στους μικρομεσαίους αγρότες για χρέη στον ΟΓΑ

ΣΕΛ.  6
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σχέδια χειραγώγησης του λαού υπό το φόβο «καυτού» φθινοπώρου

ΣΕΛ.  3

Κοινό μέτωπο πάλης στην αντιασφαλιστική επίθεση

Η κυβέρνηση ξεδιπλώνει τη συνεχή μείωση των συντάξεων με εγκυκλίους εφαρμογής του δικού της αντιασφαλιστικού νόμου

Eurokinissi

Μετά τη μείωση του ΕΚΑΣ, η κυβέρνηση, με ένα μπαράζ εγκυκλίων για την εφαρμογή του δικού της αντιασφαλιστικού νόμου, που ήρθε ως συνέχεια των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων, κόβει φέτες - φέτες τις συντάξεις, μειώνοντάς τες και καταδικάζοντας τους συνταξιούχους σε ανέχεια και εξαθλίωση. Στόχος, να μειώσει την κρατική χρηματοδότηση κατά 8 δισ. ευρώ έως το 2019. Την ίδια ώρα, ξεδιπλώνει μια άθλια προπαγάνδα ότι οι συντάξεις όχι μόνο δε μειώνονται αλλά εμμέσως αυξάνονται! Οι συνταξιούχοι, μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, να οργανώσουν την κοινή τους πάλη για παρεμπόδιση της εφαρμογής των αντιασφαλιστικών μέτρων, διεκδικώντας κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, συντάξεις για αξιοπρεπή ζωή, πλήρη κάλυψη σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κόντρα στην πολιτική ενίσχυσης του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  7

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ξανά για τις συντάξεις

Το θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης βρίσκεται στην επικαιρότητα, με αφορμή εγκυκλίους του υπουργείου Εργασίας για την εφαρμογή του τελευταίου αντιασφαλιστικού νόμου, με βάση τις οποίες γίνονται συνεχώς νέες περικοπές, όπως π.χ. η επέκταση της αύξησης στο 6% των εισφορών Υγείας, οι μειώσεις στις προσωρινές συντάξεις. Ετσι, η κυβέρνηση φρόντισε να απαντήσει ότι δεν γίνεται καμιά μείωση. Η χτεσινή «Αυγή», μάλιστα, είχε πρωτοσέλιδο τίτλο: «Η αλήθεια για τις συντάξεις», γράφοντας συγκεκριμένα ότι «καμιά διαφορά δεν πρόκειται να δει στα ΑΤΜ το 80% των συνταξιούχων όπως είπε ο υπουργός Εργασίας». Εφτασαν, μάλιστα, να υποστηρίζουν ότι έγιναν και «μικρές αυξήσεις και έμμεση αύξηση συντάξεων, καθώς η παρακράτηση γίνεται πλέον επί του πραγματικού ποσού»! Μια προπαγάνδα μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των συνταξιούχων, που θέλει αφενός να συγκαλύψει τη νέα σφαγή που έκανε και κάνει και ο δικός της νόμος στις ήδη τσακισμένες συντάξεις από τους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αφετέρου, να αποπροσανατολίσει από το βασικό: Οτι οι συντάξεις για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων είναι ψίχουλα και δε φτάνουν όχι μόνο για αξιοπρεπή ζωή των απόμαχων της δουλειάς, αλλά ούτε καν για να καλύπτουν κάποιες στοιχειώδεις ανάγκες τους. Αρα για να εφησυχάσει τους συνταξιούχους, χειραγωγώντας τους στην πολιτική των μειωμένων απαιτήσεων, εμποδίζοντας έτσι και τον αγώνα για να βάλουν εμπόδια στις νέες μειώσεις που έρχονται και τις πραγματικές διεκδικήσεις τους.

Η κυβέρνηση, μετά τη μείωση στο ΕΚΑΣ, απαντά στις νέες μειώσεις που κάνει ότι το 80% των συνταξιούχων δεν θα δει μείωση στο ΑΤΜ. Επομένως, το υπόλοιπο 20% θα πάρει μειωμένες συντάξεις. Ομολογεί λοιπόν ότι μειώνει συντάξεις. Κάνει λόγο για επέκταση παρακράτησης της εισφοράς για την Υγεία και στις δεύτερες συντάξεις. Αρα μειώνει με ανάλογο ποσό τις συνολικές αποδοχές συνταξιούχων που τυχαίνει να παίρνουν π.χ. μια σύνταξη χηρείας ή άλλες παρόμοιες συντάξεις, άρα ελάχιστα ποσά. Τώρα πώς αυτή η μείωση παρουσιάζεται ως έμμεση αύξηση, αυτό μόνον ταχυδακτυλουργός μπορεί να το εξηγήσει. Φαιδρή κυβερνητική προπαγάνδα. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προβάλλοντας την άποψη ότι στο 80% δεν μειώνονται οι συντάξεις, καλλιεργεί εμμέσως κάλπικους διαχωρισμούς στους συνταξιούχους, (χαμηλοσυνταξιούχοι - υψηλοσυνταξιούχοι), ως μέρος της τακτικής παρεμπόδισης της διεκδικητικής πάλης. Η κυβερνητική προπαγάνδα επικεντρώνει στην εισφορά 6% για την Υγεία, γιατί εμμέσως πλην σαφώς θέλει να πει ότι ενισχύεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, άρα είναι σε όφελος όλου του λαού και των συνταξιούχων. Αλλη μια προσπάθεια συγκάλυψης της αντιλαϊκής πολιτικής της στον τομέα της Υγείας, αφού έχει μειώσει δραστικά τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, έχει αυξήσει τις πληρωμές για παροχή υπηρεσιών Υγείας από το Δημόσιο Σύστημα, αλλά και φαρμάκων. Η κατάσταση και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα και στα νοσοκομεία είναι δραματική και για τους υγειονομικούς, και για τους ασθενείς, ιδιαίτερα τους χρονίως πάσχοντες και μάλιστα με βαριές ασθένειες (π.χ. καρκινοπαθείς). Ολ' αυτά, ενώ αύξησε από 4% στο 6% την εισφορά στην Υγεία. Δηλαδή, πάλι ο λαός πληρώνει. Ολα τα παραπάνω δεν μπορούν να συγκαλύψουν ότι οι άνθρωποι του μόχθου δούλεψαν μια ζωή, πληρώνοντας από τους μισθούς τους, από το μικρό λαϊκό εισόδημα, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, για να έχουν αξιοπρεπείς συντάξεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.λπ. Τώρα, όλ' αυτά έχουν «κουρευτεί με την ψιλή μηχανή, από τον πάτο», γίνανε ακριβοθώρητα. Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην ανεχτούν τη ζωή των μειωμένων μισθών, συντάξεων, υπηρεσιών Υγείας. Να μην εγκλωβίζονται στα κάλπικα κυβερνητικά διλήμματα, αλλά χωρίς ανοχή και αναμονή να οργανώσουν την κοινή τους αντεπίθεση.ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ Β. ΕΥΒΟΙΑ
Μέτρα προστασίας του δάσους, αποζημιώσεις των πληγέντων

Σε συγκέντρωση στο Μαντούδι μίλησε ο Κ. Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΕΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας, καλώντας το λαό να διεκδικήσει ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας του δασικού πλούτου της περιοχής, αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% της ζημιάς, μέτρα που θα αποτρέπουν τη διάβρωση του εδάφους στην καμένη περιοχή, αντιπλημμυρικά έργα, κ.λπ.


ΣΕΛ.  9

Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης»

Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει εκτάκτως αύριο, Σάββατο.ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα είναι εξίσου εχθρικό για το λαό

Το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα είναι εξίσου «διαπλεκόμενο», αντιδραστικό, εχθρικό προς την αντικειμενική ενημέρωση του λαού, όπως και το σημερινό, αφού τα κανάλια και οι συχνότητες θα εξακολουθούν να ανήκουν στους μεγάλους επιχειρηματίες.


ΣΕΛ.  5
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Να σταματήσουν οι κρατήσεις για την Υγεία

ΣΕΛ.  7


Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org